Hardenberg

Nieuwe exposities bij De Koppel

Door de redactie

Met ingang van 2020 is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit hele jaar is er aandacht voor 'Dinosauriërs'. Tot en met eind april is de foto-expositie 'Vogels in beeld' te zien.

Alhoewel de niet-vliegende dinosauriërs al miljoenen jaren geleden zijn uitgestorven, blijven deze dieren tot de verbeelding spreken. In deze tentoonstelling ontdekken jong en oud welke dino's en andere dieren heel lang geleden de aarde bevolkten. Ga op avontuur in de oertijd met: Dde verschillende dino's en de tijd waarin ze leefden; De vliegende reptielen: ontdek de Pterosauriërs; Dino's en reptielen: wat is het verschil? Van ei tot dino: er is zelfs een écht dino-ei; De gevreesde T-Rex; Het uitsterven van de dino's: hoe zat het nou precies?

Kortom, educatie en plezier gaan hand in hand! Alle groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen worden uitgenodigd voor een lesprogramma. Een onderdeel hiervan is ook een zandbak, waarin een skelet van een dino blootgelegd kan worden.

In de filmzaal hangen tot en met eind april natuurfoto's van Henk-Jan Bezemer. Zijn achtergrond: Henk-Jan is huisarts, breed georiënteerd net als aanvankelijk bij zijn fotografie. Maar vervolgens wilde hij meer verdieping en koos hij voor een thematische aanpak. En dat werd 'Vogels': een leuk en gevarieerd onderwerp. Uren kan hij wachten op het perfecte plaatje. En dat geeft rust; 'je hoofd leegmaken na alle hectiek van het werk'. Een greep uit de getoonde vogels: bruine kiekendief, paapje, roodborsttapuit en staartmees.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Koppel is ook een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal!