Hardenberg

Nieuwe exposities bij De Koppel

Door de redactie

Met ingang van 2019 is het nieuwe themajaar van start gegaan. Dit hele jaar is er aandacht voor 'Goed bezig?!'. Tot en met eind december is de expositie 'Deur dicht! Licht uit!' te zien.

Het thema 'Goed bezig?!' gaat over hoe bewust men bezig is met resp. water, zwerfafval en energie. De derde expositie gaat over energie of eigenlijk veel breder; over het milieu. 'Deur dicht! Licht uit!'. Er komen tal van onderwerpen aan de orde, zoals afval scheiden en voedsel. Er is een moestuin, een mand vol wasgoed (wat doe je? Hang je de was te drogen in de tuin of gebruik je een droger?), een huisje met tv, douche, een pratend toilet, strijkplank en meer waar informatie op verschillende manieren wordt overgebracht.

Een heel leuk onderdeel is 'het huisje met de stenen tuin'. Kinderen kunnen hier aan de slag om de tuin groener te maken, waarna ze er bloemen en dieren in kunnen zetten.

Alle groepen 3 en 4 van de basisscholen in de gemeenten Hardenberg en Ommen zijn uitgenodigd voor een lesprogramma. In de filmzaal hangen t/m eind december natuurschilderijen van Constance Christina Boudewijns de Kaste (Christina). Deze veelzijdige dame is niet alleen kunstenares, maar ook musicus, muziektherapeut, docent, schrijfster en publiciste. Naast haar werk bij diverse orkesten, en later als muziekdocent en -therapeute, schilderde Christina in haar vrije tijd met stofkrijt en acryl.

Vanaf 2016 creëerde zij tijd om klassiek te werken met olieverf bij verschillende Academies en kunstenaars. De balans tussen een brede ontwikkeling contra een verdiepende specialisatie blijft voor haar een uiterst boeiend speelveld. Warme belangstelling geniet het realistisch en positief uitbeelden van mensen, vooral in de vorm van portretten.

Het feest is compleet als Christina exposities in kan luiden met een concertje op haar bijzondere Native Indian Flutes. Uiteindelijk blijken zo al de periodes van haar werkzaam leven via klank en kleur, als een rode draad met elkaar verbonden.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg, tel. 0523-273388.