Hardenberg

Nieuwe eigenaar voor 't Klepperhuus

Door de redactie

Karin Leemhuis, teamleider bij de Baalderborg Groep neemt per 1 juli 2019 het Hardenbergse restaurant 't Klepperhuus over. Voor Korenmolen Windlust in Radewijk is de huur opgezegd.

De twee bedrijven zijn opgezet om cliënten en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een geschikte werk-(ervarings)plaats te bieden. Dat streven is er in het kader van een zinvolle dagbesteding en inclusieve samenleving nog steeds, maar de Baalderborg Groep vindt het niet langer noodzakelijk dat zij daarvoor zelf alle bedrijven runt.

Overname

Voor 't Klepperhuus is inmiddels een geschikte overnamekandidaat gevonden. Karin Leemhuis, de huidige teamleider en werkzaam bij de Baalderborg Groep neemt het restaurant, inclusief de 6 personeelsleden en 8 cliënt-medewerkers over. Leemhuis: ''Ik zie het als een enorme uitdaging om het erfgoed van de Baalderborg Groep voort te zetten. Het is spannend, maar ik heb er ontzettend veel zin in", Korenmolen Windlust, 5 jaar geleden opgezet, stopt in de huidige vorm. Wat de eigenaar met de molen gaat doen, is op dit moment nog niet duidelijk. De acht cliënten hebben inmiddels een andere werkplek of zijn nog in gesprek met de jobcoach.