Hardenberg

Nieuwbouw Professor Waterinkschool van start

Na een langdurige zoektocht naar geschikte tijdelijke huisvesting lijkt niets de nieuwbouw van de Professor Waterinkschool in Hardenberg nog in de weg te staan. Leerlingen en docenten zullen tijdens de bouwperiode onderdak vinden in noodunits die begin 2019 geplaatst worden aan de Parkweg. Twee groepen zullen uitwijken naar de Bloemenhof. "Met deze oplossing staan alle lichten op groen. Iedereen is opgelucht en blij dat er nu duidelijkheid is en dat we verder kunnen", zegt Dalida Harders, staffunctionaris huisvesting bij onderwijsstichting Chrono.

De Professor Waterinkschool is een school voor speciaal basisonderwijs en valt onder het bestuur van Chrono. Het schoolgebouw, dat momenteel 140 leerlingen huisvest, is verouderd en daarom staat nieuwbouw gepland. "Tegen de bestaande gymzaal wordt een compleet nieuwe school gebouwd met tien lokalen en een expertisecentrum waar zorgverleners de leerlingen extra ondersteuning kunnen bieden."

Medio februari zullen de kinderen verhuizen waarna begonnen gaat worden met de afbraak van de oude school aan de Gramsbergerweg. De nieuwe school wordt gebouwd door aannemersbedrijf Bramer uit Vriezenveen. Het ontwerp is gemaakt door BCT Architecten uit Enschede en DION Vastgoed Support is verantwoordelijk voor de begeleiding tijdens de bouw.

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt in de nieuwbouw. Zo worden er tussen de 150 en 250 zonnepanelen op het dak geplaatst, krijgt de school een warmtepomp en driedubbel glas. Het gebouw zal verder rust uitstralen en krijgt daarom per twee lokalen een eigen ingang. De omgeving van de school wordt extra verkeersveilig gemaakt. "Op eigen terrein wordt een kiss-and-ride-zone aangelegd, waar de kinderen in en uit de auto's en busjes kunnen stappen. Als het verkeer vertrokken is, wordt deze zone onderdeel van het schoolplein", zegt schooldirecteur Aaldert Renting. "Ook bij de tijdelijke voorziening aan de Parkweg is verkeersveiligheid een belangrijk thema."

Als alles verloopt zoals gepland, zal de school in december 2019 worden opgeleverd en kunnen de kinderen terug naar een school die helemaal klaar is voor het onderwijs in de 21e eeuw.