Hardenberg

Nieuw projectkoor Frank en vrij

Door de redactie

Hardenberg beleeft zaterdag 15 december een muzikale primeur: het nieuwe projectkoor frank en vrij geeft dan voor het eerst een optreden. Ook bijzonder is dat het koor deze eerste keer alleen uit vrouwenstemmen bestaat.

Het koor is een project van de Hardenbergse musicus Frank Kaman. In slechts vier repetities is er door ruim 40 dames een pittig programma ingestudeerd met bekende en onbekende kerstliederen. Op het programma staat klassieke muziek van John Rutter en Karl Jenkins, maar er zijn ook populaire liederen zoals Mary did you know en White Christmas te horen. Het Stille Nacht beleeft dit jaar zijn 200ste verjaardag en ontbreekt dan ook niet op het programma, maar dan in een moderne versie van Pentatonix.

Behalve koorzang klinkt er ook instrumentale kerstmuziek. Zo is Jorijn van Hese te beluisteren. Hij is lid van de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils, een gerenommeerd orkest. Hij bespeelt tijdens het concert de euphonium. Henry Huisjes en Frank Kaman bespelen piano en orgel. De avond, met als titel Een Vro(uwe)lijk Kerstconcert vindt plaats in de Höftekerk en begint om 20.00 uur.