Hardenberg

Nieuw project in Hardenberg: 'zaterdag soepdag', bezorgd met de Tuk-Tuk!

Door de redactie

Nieuw project in Hardenberg: 'zaterdag soepdag', bezorgd met de Tuk-Tuk. Stichting Prinshuizen biedt in gemeente Hardenberg al meer dan tien jaar als een kleinschalige maatwerkvoorziening beschermd, begeleid wonen en ambulante begeleiding aan huis vanuit de locatie De Eik in Slagharen.

Het soepdag idee is ontstaan door het grote gemis van het inloophuis en vooral de eettafel. Mede door de corona maar vooral door de toenemende vragen vanuit de burger, risico en kwetsbare groep komt de vraag steeds terug naar een inloophuis en eettafel. "We willen daarom graag iets bieden als alternatief. We merken dat er echt behoefte is aan enig contact maar ook behoefte aan een eenvoudig gezonde maaltijd die niet veel hoeft te kosten", aldus Jolanda Prins, directrice Stichting Prinshuizen.

Prinshuizen heeft een eigen team professionals en ervaringsdeskundigen. Dat zijn de mensen die de soep gaan maken en rondbrengen en de directrice Jolanda Prins zal zelf de TukTuk besturen en mee helpen de soep met brood uit te delen in de gemeente.

"We delen ¿yers uit, zetten een advertentie in de krant, op de website en facebook. We vragen de lokale winkels om ons project te willen steunen, door de vergeten en niet verkochte groentes en ingrediënten te willen doneren. We gaan op vrijdag in de grote keuken van Prinshuizen een enorme grote pan verse soep van de dag maken en verpakken dit in 500 ml emmertjes. We verpakken er een broodje bij. Op zaterdag om de week gaan we met de TukTuk en alle emmertjes soep richting centrum en de adressen bij langs die worden opgegeven via website of facebook. De soep is voor iedereen gratis, er mag een vrije gift worden gegeven zodat we dit kunnen blijven doen. We brengen de soep bij u thuis waarvan de namen en adressen zijn doorgegeven. We starten begin 2021. We willen graag samenwerken en doen dit uit medemenselijkheid en in kader van inclusiviteit en solidariteit: iedereen telt mee!", eindigt Jolanda.

Opgeven kan via email: info@prinshuizen.nl en via facebook Prinshuizen Wonen Met Zorg.