Coevorden

Nieuw heftruck- en trekkerbedrijf in Coevorden

Door de redactie

Het bedrijf Offringa BV start deze zomer een nieuwe vestiging op in Coevorden, van waaruit de verkoop, verhuur en service van heftrucks en tractoren gaat worden verzorgd. De hoofdvestiging van het bedrijf is gevestigd in Creil in de Noordoostpolder en met een tweede bedrijf in Coevorden hoopt het bedrijf verder te kunnen uitbreiden. Eigenaren Harald Lijster en Kornelis Offringa hebben een mooi pand aan de N34 gekocht, waarvan uit het moet gaan gebeuren.

Gezamenlijk werd er al langere tijd gedacht over uitbreiding, Harald vertelt: "In 2013 hebben we het importeurschap van Mitsubishi voor Nederland overgenomen en sindsdien zijn we constant bezig om te kijken waar we in Nederland kunnen verbeteren en hoe we dat gaan invullen. In het noordoostelijke deel van ons land konden we geen goede dealer vinden en aangezien we qua markt wel potentie zien, hebben we besloten om zelf daar te gaan starten". Er zijn twee enthousiaste mannen aangenomen; Mark zal met name de werkplaats en service voor zijn rekening nemen en Patrick zal zich het meeste op de verkoop gaan toeleggen. "Daarnaast zijn we nog op zoek naar twee mensen voor in de service en reparatie en één persoon voor het schoonmaken en onderhoud van het pand".

Omdat er in het gebied rondom Coevorden veel landbouw is, was de keuze om daar naast heftrucks ook met trekkers aan de gang te gaan snel gemaakt. Kornelis: "Doordat we in de landbouw, naast de heftrucks, enkel trekkers doen en geen verkoop van andere landbouwmachines kunnen we ons volledig op de trekkers toespitsen. Naast onze service zijn we ook sterk in de verhuur en hebben we een ruim aanbod voor de verkoop van gebruikte tractoren. Daarnaast doen we veel in diverse toebehoren zoals voorladers, gewichten, wielen, banden en GPS. Dit draait goed in Creil en we hopen dat ook door te kunnen trekker vanuit Coevorden".

Open dag

Er is eerder dit jaar dus een mooi pand aangekocht aan de N34, waar dagelijks veel verkeer langskomt. Een mooie locatie en ook het gebouw mag er zijn; twee aparte showrooms met daarachter een mooie werkplaats en opslaghal. Op 1 en 2 september wordt er een open dag georganiseerd waar iedereen welkom is. Mark, Patrick, Kornelis en Harald hebben er veel zin in en hopen veel mensen te mogen begroeten.