Hardenberg

Nieuw concept Den Herdenberger

Door de redactie

Grand café Den Herdenbergher, dat al meer dan 30 jaar een begrip in Hardenberg is, gaat het breder aanpakken. Uitbater André Eggengoor, nu vijf jaar eigenaar van Den Herdenbergher, wil een nog breder publiek gaan bereiken met de lunch en diner.

Het moet allemaal stap voor stap gaan, in de eerste jaren van zijn overname heeft André het café aangepakt en met groot succes: Hij heeft er één van de drukst bezochte uitgaansgelegenheden van Hardenberg van gemaakt. "We hebben het gebouw geschilderd, een nieuw terras met speeltuin aangelegd en nu is het weer tijd voor een nieuwe uitdaging, een nieuwe keuken", vertelt André enthousiast.

Nieuw interieur

Sinds januari 2018 werkt Chef kok Asanka van Dorland uit Ommen bij Den Herdenbergher. André Eggengoor heeft Asanka aangenomen om samen een bepaalde visie na te streven. André wil graag investeren in zijn bedrijf, zo heeft hij nu het restaurant gedeelte aangepakt met een nieuw interieur en dan de nieuwe keuken. "Op maandag 11 maart is de verbouwing begonnen en nu is het prachtige resultaat te bewonderen", vertelt André. Asanka heeft veel inspraak gehad bij het indelen van de nieuwe keuken "Zo kon ik het helemaal naar mijn eigen wens maken", zei Asanka. André voegde daar ook nog wat aan toe: "Ik sta niet in de keuken, Asanka moet er tenslotte werken met zijn team".

Concept is uniek in Hardenberg

Asanka krijgt veel vrijheid qua koken bij André en kan volledig zijn passie kwijt. "Daarom zijn we vanaf april begonnen met een geheel nieuw concept", vertelt Asanka. "Ik had al een aantal jaartjes het plan liggen maar had nog niet het juiste bedrijf gevonden. Grandcafé Den Herdenbergher is het juiste bedrijf. En ik ben ook blij dat André mij het vertrouwen geeft". Het nieuwe concept houdt in dat er met de lunch veel kleine gerechten worden geserveerd, die dan weer samen kunnen worden gedeeld. "Er is veel keuze uit gerechten. Je krijgt dus veel kleine gerechten voor een kleine prijs. Dit concept is voor Hardenberg uniek. De gerechten kosten ongeveer twee tot vier euro per gerecht. We willen voor iedereen toegankelijk zijn, en hopen ook hiermee dat nog meer gasten jongen en oud een bezoek brengen", vertelt André.

Asanka voelt zich helemaal op zijn plek bij Den Herdenbergher en wil met zijn nieuwe concept, zijn creativiteit en zijn passie voor het eten zorgen voor een gezellige bezetting tijdens de lunch en het diner. "Gezelligheid blijft voor ons het belangrijkst", vertelt André. ''Ook het diner is aangepast. We hopen dat elk gerecht voor een verrassing zorgt en dat we het 'wauw' effect creëren".Het team van grandcafé gaat de uitdaging aan en verwelkomt u graag om te genieten van de gezelligheid bij Den Herdenbergher in Hardenberg". Grandcafé Den Herdenberger is gevestigd aan het Oosteinde 32 in Hardenberg.