Hardenberg

Niet rennen maar fietsen voor Labuan Pandan

Door de redactie

Ze zouden dit jaar weer gaan rennen voor het goede doel. Iwan en Gerhard Schuurhuis, Jan Schalen, Reza Alipanahi en Henk Schalen hadden zich ingeschreven voor de jaarlijkse Dam tot Dam Loop met als doel geld in te zamelen voor de Stichting Anak-Anak Lombok Timur. Helaas gaat de Dam tot Dam loop dit jaar door het Corona virus niet door, Iwan, Gerhard, Reza, Henk en een aantal familieleden stappen nu op de fiets.

Al vele jaren zijn Iwan en Gerhard druk bezig met het promoten van de Stichting Anak-Anak Lombok Timur. Deze Stichting zet zich al bijna tien jaar in voor betere woon- en leefomstandigheden voor kinderen en hun families in het dorp Labuan Pandan op het eiland Lombok in Indonesië.

Fietsen

Normaal gesproken sponsoren vrienden, familie en kennissen de lopers bij de Dam tot Dam Loop. Om toch sportief geld in te zamelen gaan de lopers fietsen op 12 september. Het plan is om tachtig kilometer, vijftig Engelse mijlen, op de fiets af te leggen. Door sponsoring hopen ze geld op te halen. En dat is hard nodig. In 2018 en begin 2019 werd ons dorp vele malen getroffen door meerdere aardbevingen, Vanaf maart 2019 werd begonnen met de wederopbouw van huizen en scholen; mede gecoördineerd en gefinancierd door de overheid van Lombok. Januari 2020 gingen de kinderen weer naar school, hadden de meeste families weer een woning en was weer hoop op een betere toekomst. En toen opnieuw een grote tegenslag: Corona. Een complete lockdown voor het hele eiland, geen toeristen, geen werk; alle scholen gesloten tot vandaag toe.

De Stichting Anak-Anak Lombok Timur heeft in juni 2020 samen met Stichting De Wilde Ganzen, vijfhonderd gezinnen geholpen met een voedselpakket voor enkele weken. Ook is er extra lesmateriaal aangeschaft, zodat de kinderen thuis kunnen studeren.

Op dit moment is er dringend hulp nodig om de inwoners van Labuan Pandan te voorzien van de eerste levensbehoeften.

Informatie

Voor meer informatie over stichting Anak-Anak Lombok Timur: www.anak-anak-lombok-timur.nl. Bankrekeningnr.: NL67RABO 0121 3340 15, t.n.v. Anak-Anak Lombok Timur

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer