Coevorden

Niet naar School

Door de redactie

Op zaterdag 7 december om 13.00 uur overhandigd Roelof Speelman zijn nieuwe boek 'Niet Naar School' aan wethouder van cultuur Jeroen Huizing.

Al jaren gaan er geruchten. Geruchten over gangen onder de stad Coevorden. Van Vancouver naar het kasteel, van het kasteel naar het vroegere kruithuis. Dat laatste wordt bevestigd in oude boeken. Wanneer je het huis bekijkt wat op de plaats van het oude kruithuis zie je aan de scheuren in de muur dat er inderdaad heel goed een holle ruimte onder het huis zou kunnen zitten.

Intussen zijn het geen geruchten meer. In dit boek, Niet Naar School, wordt de waarheid ontrafeld. Een waarheid die verder gaat dan alles wat je hebt kunnen bedenken.

Coevorden, geschiedenis en pientere kinderen die wel betere dingen te doen hebben dan een juf of meester aanhoren die saaie dingen vertellen. Deze combinatie zorgt voor een spannend, gemakkelijk leesbaar boek over het (ouderwetse) systeem wat we school noemen en de geschiedenis van Coevorden.

Zaterdag 7 december om 13.00 uur wordt in de Readshop te Coevorden het boek 'Niet naar school' aangeboden door auteur Roelof Speelman aan wethouder Jeroen Huizing. Met dit boek hopen we de jeugd enthousiast te maken over de geschiedenis van Coevorden. Een rijke geschiedenis met veel spannende gebeurtenissen.