Hardenberg

Steun team Nienke 'kiss goodbye to MS'

Door de redactie

Op zaterdag 14 april gaat Nienke Lehman uit Hardenberg met haar team meedoen aan de MS Motion in Zwolle. Nienke gaat zelf vijf kilometer hardlopen. Maar mensen uit haar team gaan ook vijf kilometer wandelen, tien kilometer wandelen en tien kilometer hardlopen. "Maar het leukst vind ik dat onze zes-jarige zoon Lenn vijf kilometer gaat wandelen".

unknown

Het team van Nienke 'Kiss goodbye to MS' doet mee om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS. Het team van Nienke bestaat tot op dit moment uit 10 tot 13 personen. "Maar als iemand mee wilt lopen kan dat altijd. Het mooist is wel dat je iemand uit mijn team kent. Want we gaan natuurlijk ook voor gezelligheid. Iedereen kan zich aanmelden tot en met 13 april".

Een uitdaging

MS Motion is een jaarlijks terugkerend wandel- en hardloopevenement waarbij de ziekte MS landelijk op de kaart wordt gezet. Het evenement wordt voor de zesde keer georganiseerd door het Nationaal MS Fonds. Nienke doet voor de derde keer mee met de MS Motion. "Het is voor de eerste keer dat ik vijf kilometer ga hardlopen. Ik hou van een uitdaging. Dus ik dacht ik ga het proberen. Ik heb mij aangemeld bij de Vechtdallopers voor een clinic om dertig minuten te kunnen hardlopen. En dit is mij gelukt. Nu train ik nog twee á drie keer per week".

Zoon Lenn

Zoon Lenn geeft aan dat hij het leuk vindt om mee te doen. "Ik heb ook al een keer heel ver gewandeld", vertelt Lenn. "Ook hij moet nog wel een keer oefenen, want er is maar één stop", laat Nienke weten. Lenn heeft al geld ingezameld. "Daar is hij druk mee, via de groepsapp op school. Ook wil hij nog koekjes bakken en dan verkopen, of lege flessen halen voor statiegeld".

Diagnose RRMS

Nienke is 34 jaar oud en toen zij 24 jaar was kreeg ze de diagnose RRMS. "Dit betekent Relapsing Remitting Multiple Sclerose. "Mijn klachten verlopen in een golfbeweging. Periodes van aanvallen wisselen af met die van herstel. Ik had natuurlijk al vage klachten. Ik heb nu medicijnen die de ziekte afremmen en die ben ik ook echt nodig. Ik ben voornamelijk moe. Moet elke middag een paar uur rusten. Maar op dit moment voel ik mij redelijk goed en durf ik de vijf kilometer hardlopen aan", vertelt Nienke.

Geld inzamelen

Meedoen aan MS Motion betekent dat je loopt voor onderzoek naar MS. "Ik hoop dat er door geld in te zamelen meer en beter onderzoek kan worden gedaan naar MS, naar medicijnen en waarom iemand MS krijgt en of het te voorkomen is". Lijkt het je leuk en zinvol om het team van Nienke te sponsoren dat kan dat via www.msmotion.nl/team/team-nienke

En dan kun je op de knop doneren klikken of ik wil in dit team.. "Ik zou het heel erg fijn vinden als iedereen dit doet. Ook mag iedereen helpen acties te bedenken. En meelopen kan natuurlijk ook", vertelt Nienke.