Ommen

Nestkastactie voor Dutchenne Heroes weer van start

Door de redactie

De Nieuwe Weg, Nieuweweg 10 in de Vinkenbuurt is een werkplaats voor mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben 14 beroeps afdelingen, waaronder hout. In samenwerking met Clockworks maken en verkopen zij nestkastjes. Deze helpen in de strijd tegen de processierups. En een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Duchenne Heroes.

Op de werkplaats werken meerdere jongeren met Duchenne, dat is een progressieve spierziekte. De spieren gaan langzaam achteruit, inclusief de longen en het hart. Duchenne Heroes zamelt geld in voor het Duchenne Parent Project. Zij doen onderzoek naar medicijnen en behandeling om mensen met Duchenne een beter en langer leven te kunnen bieden.

Er is een oplossing gevonden tegen de processierups plaag, de koolmees, daarom zijn er meer nestkasjes nodig overal. De koolmees is namelijk de natuurlijke vijand van de processierups. Het huisje moet wel geschikt zijn voor de koolmees. Daarvoor kunt u bij De Nieuwe Weg terecht. De nestkastjes kosten 12,50,- euro per stuk daarvan gaat 2,50 euro gaat naar het goede doel Duchenne Heroes.

Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit goede doel en tegelijkertijd de processierups bestrijden? Neem dan contact op om de nestkastjes te bestellen, 0523-657727 of info@clockworks10.nl. Of neem een kijkje op de website clockworks10.nl.