Ommen

Nestkastactie voor Duchenne Heroes weer van start

Door de redactie

De Nieuwe Weg in de Vinkenbuurt, een werkplaats voor mensen met een beperking en met een afstand tot de arbeidsmarkt, houdt een actie met en voor Duchenne Heroes. De Nieuwe Weg heeft dertien beroepsafdelingen, waaronder hout. Die afdeling maakt en verkoopt, in samenwerking met Clockworks nestkastjes. Een deel van de opbrengst daarvan wordt nu bestemd voor Duchenne Heroes.

Op de werkplaats bij De Nieuwe Weg werken drie jongeren met Duchenne. Dat is een progressieve spierziekte. De spieren gaan langzaam achteruit, inclusief de longen en het hart. Duchenne Heroes zamelt geld in voor het Duchenne Parent Project. Zij doen onderzoek naar een medicijn en behandeling om mensen met Duchenne een beter en langer leven te kunnen bieden.

Er is een oplossing gevonden tegen de processierupsplaag: de koolmees. De koolmees is namelijk de natuurlijke vijand van de processierups. Daarom zijn er overal meer nestkasjes nodig. Het huisje moet wel geschikt zijn voor de koolmees. Daarvoor kunt u bij De Nieuwe Weg terecht. De nestkastjes kosten tien euro per stuk. Daarvan gaat 2,50 euro naar Duchenne Heroes. Wilt u ook een bijdrage leveren aan dit goede doel en tegelijkertijd de processierups bestrijden? Neem dan contact op met De Nieuwe Weg via 0523-657727 of info@clockworks10.nl. Of ga even langs aan de Nieuweweg 10 in Vinkenbuurt.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer