Hardenberg

Neem een kijkje in het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum

Door de redactie

Tijdens de landelijke Dag van de bouw op zaterdag 15 juni is de bouwplaats van het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum tussen 10.00 en 16.00 uur open voor publiek. Een unieke kans om op een bouwplaats rond te lopen waar het normaal gesproken verboden toegang is. Of om een kijkje te nemen achter de schermen van dit nieuwe ziekenhuis.

Medewerkers van Dura Vermeer Bouw Hengelo en Goossen Te Pas Bouw vertellen over hun werkzaamheden op de bouw. Heeft u interesse in werken in de bouw? Ook daarvoor kunt u terecht bij de medewerkers. Uiteraard zijn ook medewerkers van Saxenburgh aanwezig.

In samenwerking met gemeente Hardenberg en Saxenburgh Groep bouwt de bouwcombinatie een nieuw medisch centrum. Het Saxenburgh Medisch Centrum is dertig procent kleiner in oppervlakte dan het huidige ziekenhuis. Er is gekozen voor een compact en duurzaam gebouw. Compact betekent minder vierkante meters, minder bedden en meer patiëntenzorg. Het ziekenhuis kan met de nieuwbouw volledig medisch specialistische zorg blijven bieden, inclusief intensive care en Spoed Eisende Hulp.

In verband met hygiëne is eten en drinken op de bouwplaats niet toegestaan. De bouwplaats is lastig toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.