Hardenberg

Nederlands elftal Onder 19 naar Boshoek

Ingezonden

Het Nederlands elftal voor spelers onder negentien jaar komt in maart naar sportpark de Boshoek in Hardenberg. Het team strijdt in eigen land om een plek op het EK in Armenië. In de finaleronde neemt Oranje het op tegen Wales, Slovenië en Spanje.

De wedstrijden worden gespeeld in Assen op het sportpark van Achilles 1894 en in Hardenberg bij HHC. Op de Boshoek speelt het Nederlands elftal tweemaal. Op 20 maart, om 19.00 uur tegen Wales en op 26 maart, ook om 19.00 uur, tegen Spanje. Op zaterdag 23 maart spelen Spanje en Wales tegen elkaar, ook op de Boshoek. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur. Alle wedstrijden zijn gratis te bezoeken. Eindigt Nederland als eerste in de groep, dan plaatst het zich voor het EK dat van 14 tot 27 juli plaatsvindt in Armenië.

KNVB-coach Maarten Stekelenburg heeft 34 spelers opgenomen in de voorselectie van de eliteronde. Onder hen bekende eredivisiespelers als Gravenberch (Ajax), Ihattaren (PSV), Van den Berg (PEC Zwolle), Reis (FC Groningen), Pieri (Heerenveen) en de doelman van FC Emmen Kjell Scherpen. Aanstaande vrijdag maakt de KNVB de definitieve selectie bekend.