Ommen

Navarra String Quartet in Het Laer

Door de redactie

Het Engelse Navarra String Quartet speelt op maandag 28 januari iom 20.00 uur n Het Laer in Ommen. Op weg naar hun debuut in het Lincolncentre in New York doe het Navarra String Quartet Ommen aan met het programma dat ze ook daar ten gehore gaan brengen. Het programma bestaat uit: strijkkwartetten van de Letse componist Peteris Vask (No.4), Maurice Ravel en van Franz Schubert ('Rosamunde').

Het Navarra bestaat inmiddels 12 jaar en was resp. 7 en 4 jaar geleden jaar eerder op het Laer. Inmiddels heeft het kwartet over vrijwel de hele wereld concerten gegeven, en is het op vele radiostations regelmatig te horen.Nadat in 2010 het kwartet voor de Nederlandse televisie optrad is een bijzondere band met ons land ontstaan. In 2017 werd het kwartet de Kersjesprijs 50.000 euro toegekend, met als motivering "'Intens en poëtisch spel met een uitzonderlijk breed spectrum aan kleuren en dynamiek; dit levert een unieke klank op, die razendsnel schakelt van vol en sonoor naar briljant, licht en etherisch; de vier instrumenten klinken als één instrument, de vier musici ademen als één speler, zonder dat hun individuele inbreng en karakter verloren gaat. Vanaf de oprichting hebben de musici de keuze gemaakt voor een (niet eenvoudig) bestaan als fulltime strijkkwartet; deze gedrevenheid in combinatie met grote artistieke kwaliteiten...".

Het Navarra kwartet bestaat uit Magnus Johnston en Marije Johnston, viool, Sascha Bota, altviool en Brian O'Kane, cello. Zij spelen op prachtige oude instrumenten. Het concert vindt plaats in de Van Pallandtzaal van de havezate Het Laer. De ambiance daar is intiem en uitermate geschikt voor kamermuziek. Voor meer informatie kijk op www.navarra.co.uk voor reservering kunt u terecht bij Hotel De Zon, 0529-45550. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang van het concert; echter het aantal plaatsen is beperkt en resevering wordt sterk aanbevolen.