Hardenberg

Natuurwerkgroep de Reest organiseert Vogelcursus

Door de redactie

In de maanden februari tot en met mei 2020 organiseert de natuurwerkgroep de Reest een gevarieerde vogelcursus waarin 32 vogelsoorten centraal staan. Deze soorten komen allemaal in het voorjaar en de zomer in onze omgeving voor. De cursus leert je waaraan je soorten kunt herkennen, je krijgt informatie over de biologie van de vogel, er is aandacht voor websites, apps, vogelgidsen, aanleg vogelvriendelijke tuin, vogelkijkhutten, vogelfotografie, verrekijkers en nog veel meer.

De cursus bestaat uit vier theorieavonden en twee excursies. De kosten bedragen 25 euro. ( inclusief cursusmateriaal, koffie/thee e.d.) De avonden zijn opgebouwd als een drieluik. Voor de pauze staan acht vogels centraal in beeld en geluid. De twee onderdelen na de pauze gaan over verdieping (bijvoorbeeld achteruitgang biodiversiteit) en randverschijnselen (bijvoorbeeld vogelrijke gebieden in de regio) De beide excursies gaan naar Takkenhoogte/Meeuwenveen en het Dwingelderveld. De cursusavonden worden gehouden in informatiecentrum De Wheem op Oud-Avereest. Meer info op de website www.nwgdereest.nl.

Data en tijd

De theorieavonden worden gehouden op een woensdagavond. Het gaat om de volgende data: 26-02, 18-03, 01-04 en 08-04. De excursies vinden op een zaterdagmorgen plaats en gaan naar Takkenhoogte en het Dwingelderveld.

Opgave

Zin om mee doen? Geef je dan via de mail voor vrijdag 21 februari op: nwgdereest@gmail.com Na aanmelding krijg je dan meer informatie.