Hardenberg

Nationale Voorleesdagen

Door de redactie

De Nationale Voorleesdagen zijn van 20 tot 30 januari. De Voorleesdagen zijn bedoeld om het voorlezen voor (jonge) kinderen onder de aandacht te brengen.

Het prentenboek Coco kan het! is gekozen tot Prentenboek van het jaar. Een prentenboek met mooie platen over kleine vogel Coco. Net als elke vogel moet Coco gaan vliegen, maar zij durft niet goed. Wat als ze valt? Of als een kat haar wil pakken? Maar als het wel lukt, kan ze met haar vriendjes spelen en mooie vormen vliegen. Er zijn veel meer mooie prentenboeken te leen in de bibliotheek. In verband met corona zijn de bibliotheken nu gesloten. Maar er is een afhaalservice.

Boeken reserveren en deze ophalen is wel mogelijk via www.bibliotheekhardenberg.nl. Een bibliotheekpas voor kinderen is gratis.

Met een bibliotheekpas kun je ook online gebruik maken van De Voorleeshoek, de levende prentenboeken van Bereslim en de Digitale Voorleestas.

Zie 'Ontdek de Bieb' op www.bibliotheekhardenberg.nl. Stuur gerust een mail naar info@bibliotheekhardenberg.nl voor het aanvragen van een pas(nummer) of voor het aanvragen van boeken. Speciale titels kunnen worden gereserveerd via de website.

Als de bibliotheken weer open zijn, krijgen de kinderen die nieuw lid worden of zijn geworden een vingerpoppetje van het vogeltje Coco cadeau.

Voorlezen? Ja doen!

Voorlezen is gezellig, kinderen leren nieuwe woorden en leven mee met wat er in het boek gebeurt. Voorlezen is genieten van de platen, van het verhaal en wat je erbij kunt verzinnen. Je kunt ook meer doen met een boek. Je kunt het verhaal naspelen, erover kleuren, tekenen of knutselen. Wat komt er allemaal in een boek voor en waar kom je dat nog meer tegen? Bij elk verhaal past ook wel een versje.

Zo is het voorlezen goed voor knusse momenten en een mooi begin om andere dingen te doen en te leren. En dat is juist mooi in een tijd dat we meer samen thuis zijn. Voor ideeën en tips, zie www.nationalevoorleesdagen.nl.