Hardenberg

Nationale Pannenkoekdag

Door de redactie

Op vrijdag 22 maart viert ook De Rheezerbelten de dertiende editie van Nationale Pannenkoekdag! Eén dag in het jaar waarin de Pannenkoek helemaal centraal staat. Zorgen voor elkaar, jong en oud.

Jantje Beton Pannenkoek

In het pannenkoekenrestaurant is van 22 maart tot en met 26 april de Jantje Beton pannenkoek verkrijgbaar, een pannenkoek met een poedersuiker logo van Jantje Beton in combinatie met een springtouw. Veel pannenkoekenrestaurants in heel Nederland doen hier aan mee en gezamenlijk, als Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants, hopen zij een mooie cheque te kunnen overhandigen aan Jantje Beton.

Jong bakt pannenkoeken voor oud

Nationale Pannenkoekdag is ook dag dat basisschoolleerlingen door heel het land pannenkoeken bakken voor opa's en oma's en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen. Ook dit jaar werkt Pannenkoekenrestaurant De Rheezerbelten samen met Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Heemse en CBS de Vlinder groep 7 in Heemse. Kinderen bakken met ondersteuning van de Rheezerbelten voor afdeling De Baander vele pannenkoeken. En daarna samen smullen. Want pannenkoeken zijn niet alleen lekker, samen eten is ook gezellig. Het brengt jong en oud bij elkaar. Dit vindt plaats op dinsdag 2 april bij Clara Feyoena Heem.

Pannenkoekrecords

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen en meesters blijft de belangstelling voor Nationale Pannenkoekdag groeien. Tijdens deze 13de editie doen bijna 1.500 scholen in Nederland mee, dat zijn 250 scholen meer dan vorig jaar. In heel Nederland gaan 75.000 leerlingen voor 79.000 ouderen zo'n 162.500 pannenkoeken. Dat is een kwart meer dan in 2018. Daarvoor krijgen ze 16.250 Koopmans Pannenkoekmixen, 3.250 Tefal pannenkoekpannen en 40.625 koksmutsen.