Hardenberg

Nadat het stof is neergedaald

Door de redactie

DOOR DE VVD HARDENBERGDe uitslag van de provinciale staten verkiezingen heeft weer het nodige stof doen opwaaien, en dat was nog niet neergedaald of de zoveelste politieke blunder bepaalt weer het nieuws. Of het nou gaat om de privacy bescherming van een veroordeelde verkrachter met alle vreselijke gevolgen van dien of de ondertussen serieuze dreiging van moslim fanatici die gebruik makend van alle faciliteiten die wij bieden zoals een huis, uitkering, onderwijs, gezondheidszorg en noem maar op, aanslagen voorbereiden op hun gastheer en haar inwoners. Het houdt maar niet op.

Logisch dat een nieuwe tegenpartij vanuit het niets de grootste wordt, zelfs in Groningen waar Thierry Baudet toch echt voor meer gaswinning is? Wellicht. Nieuw is het zeker niet want Pim Fortuyn en Geert Wilders deden en doen niet anders. Tegen zijn is dus op zich niets nieuws maar of het ook wat oplevert is de vraag. Bij de gemeenteraadverkiezingen in Hardenberg werd geheel in de landelijke lijn de lokale partij Opkoers.nu als tegenpartij ook groter met als belangrijkste standpunt een duidelijk 'nee' tegen windmolens en nu staat de eigen wethouder in Bergentheim te pleiten voor de aanleg van een groot windmolenpark.

Rome is niet in 1 dag gebouwd en zo zal ook de politiek niet in 1 dag of met 1 uitslag veranderen. Dat neemt overigens niet weg dat Rome uiteindelijk wel gebouwd is en er nog steeds staat, waarmee ik wil zeggen dat om iets te bereiken niet alleen gekletst moet worden. Als u net als ik vind dat er vaak niet goed geluisterd wordt door de zittende bestuurders, dan nodigen wij u van harte uit om mee te doen. Dan wordt u niet alleen gehoord, maar kunt u zelf zorgen voor een verandering die u belangrijk vindt, hoe klein ook, maar zeker belangrijk om te komen tot waar we samen naar toe willen. VVD Hardenberg