Coevorden

Naar Mars met Escaperoom Coevorden

Door de redactie

Ruimtevaart is voor niemand meer onbekend, maar naar Mars gaan kon nog niet eerder. Daar komt nu verandering in! Mission Mars is een escaperoom waarbij je het gevoel krijgt dat je naar Mars gaat om te onderzoeken of de mensheid kan overleven op Mars.

Overleven blijkt nog niet eens de moeilijkste opdracht, maar veilig terugkomen binnen 60 minuten voordat alles misgaat we. Dit is het thema van de nieuwste escaperoom van Drenthe. Het doel van een escaperoom is ontsnappen uit een kamer door middel van puzzels, raadsels en opdrachten. Echter is Mission Mars geen gewone escaperoom. Er zijn namelijk geen fysieke cijfersloten of sleutels aanwezig, waardoor de ervaring naar een nieuw level gebracht wordt. De kamer is voorzien van meerdere tv's, touchscreens en tablets en is geheel in stijl gebouwd waardoor de gasten zich daadwerkelijk op Mars wanen. Tevens zijn er vele licht- en geluidseffecten en wordt er ook gewerkt met rook waardoor de ervaring nog intenser is.

De escaperoom is ontworpen en bedacht door de eigenaren, René Biemans en Linda Hilbink, beiden uit Coevorden. Het idee is ontstaan doordat beide zelf al vele escaperooms bezocht hebben in zowel Nederland als buitenland en vonden dat Coevorden er ook nog 1 verdiende. Na een lang traject kon er gestart worden met het ontwerpen en de bouw ervan. Wat het thema betreft hoefden ze niet lang na te denken. Door het bedrijf wat ze al hebben, Base Sound, moest het een technische escaperoom gaan worden met licht- en geluidseffecten, want hier kan vooral René zijn creaties goed in kwijt.

De bouw is gedaan met behulp van familie en vrienden waarvoor ze erg dankbaar zijn.

De escaperoom 'Mission Mars' is vanaf nu al te boeken via www.escaperoomcoevorden.nl De kamer is te boeken voor minimaal 3 en maximaal 6 personen.