Hardenberg

Gezellige drukte op terrassen

Door de redactie

De horeca ging na weken gesloten te zijn op Pinkstermaandag 1 juni, klokslag 12.00 uur, weer open onder een protocol dat onder andere opgesteld is door de Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Maandagmorgen werden door ondernemers en horecapersoneel in het centrum van Hardenberg de tafeltjes en zitstoeltjes klaargezet voor de verwachte toestroom van vele gasten.

G. Brokelman

Horecaondernemers hadden de gemeente gevraagd in grotere terrassen in de mogen richten. Zo kunnen zij op hun terras met inachtneming met de anderhalve meter afstandsregel meer gasten ontvangen. Omdat het inrichten van een groter terras in de openbare ruimte niet onder de bestaande terrasvergunning valt, moet de gemeente hier toestemming voor geven. Het college van B&W heeft besloten hier zoveel mogelijk toestemming te geven het terras te verruimen en steunt hiermee horecaondernemers. In Hardenberg, Dedemsvaart en de andere kernen hebben veel ondernemers hun terrasplannen afgestemd met de gemeente. Zo werken onder andere lunchroom De Koffiepot en Grand Café De Troubadour met tijdsblokken en reserveringen.

In alle gevallen moeten horecaondernemers voldoen aan de landelijke en regionale richtlijnen. Een regionale werkgroep vanuit de Veiligheidsregio komt met een richtlijn 'Omgaan met terrassen'. Hierin staan adviezen en kaders over inrichting, hygiëne en veiligheid. Daarnaast is er een aantal lokale spelregels.

Bijpraten op het terras

De Hardenbergse vrienden Jasper, Nina, Niels en Mike stonden maandagmiddag al om 11.30 uur te wachten op een plaatsje aan de Markt. Zij zijn vaste klant en vinden het een gezellige plek om daar als vrienden te komen. Ook de gezelligheid en het ruime zicht vinden ze geweldig. Zij hadden wekenlang uitgekeken naar vandaag en de mogelijkheid eindelijk weer een potje bier en glaasje wijn te drinken als vriendengroep.

Anneke en Marijke misten al vele weken de gezelligheid in de stad. "We wonen in Hardenberg en wat is er nou mooier dan na het winkelen even bijpraten op één van de gezellige trassen die Hardenberg kent".