Hardenberg

Einde van de Kleppertoer

Door de redactie

Het was de bedoeling dat De Kleppertoer in Hardenberg dit jaar voor de 22e keer werd gehouden. Maar door de maatregelen in verband met het coronavirus is halverwege de maand maart besloten dat de Kleppertoer dit jaar niet doorgaat. Maar dit betekent ook een definitieve stop van de Kleppertoer.

Picasa

"Wij hadden de rit al helemaal klaar voor de 22e Kleppertoertocht. Op woensdag 16 oktober hebben we de route met de grote bus van Sickman Touringcarvervoer gereden. Dit om te kijken of we elk weggetje, of bocht wel konden halen. Hierna moesten we nog een aantal kleine aanpassingen doen in de route. Daarna is de route verdeeld onder de zeven gidsen. Zij hebben in de wintermaanden de tekst voor de route gemaakt en ook artikelen aangeleverd voor het informatieboekje. Op woensdag 25 maart zouden wij voorrijden, weer met de grote bus. Elke gids zou dan zijn of haar gemaakte tekst gidsen om te kijken of het in de rit past en of er nog aanpassingen moesten plaatsvinden, maar door de coronacrisis was dit het eerste wat wij moesten afzeggen", laat Bertus Kremer, coördinator rit- en gidsenplanning weten. "Dit jaar waren er al zeventien bussen met groepen aangemeld en in totaal waren er al 43 bussen gepland. De promotietour zou op zaterdag 2 mei plaatsvinden en daarna zou het seizoen starten".

De werkgroep

De werkgroep bestaat naast Bertus Kremer uit Jan Kremer, contactpersoon vervoerder en koffieadres; de gidsen Annie Kremer, Henny Reinders, Janny Beekhof, Gerry Reinders, Henk Kremer en Anno Sportel. Voor de uitvoer van het boekje zorgen ook Janny Beekhof en Gerry Reinders. Jan Beekhof is contactpersoon voor de gemeenten en wegenbouwbedrijven. Martin Valkman maakt de nieuwe routes. Bijzonder is dat Henny Reinders al gids is vanaf het eerste uur.

Geschiedenis

Het idee van de Kleppertoer is ontstaan vanuit de Historische vereniging Hardenberg met onder andere Jan Hofsink, Harm Hoving, Henny Reinders en Janny Luisman in samenwerking met Roelie Brink van Stad Hardenberg en als vervoerder de firma Sickman. In 1999 gingen er al 900 mensen mee tijdens de Kleppertoer en zo is De Kleppertoer uiteindelijk uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend zeer geliefde toer voor heel veel mensen. De Kleppertoer had in 2011 een hoogtepunt aan deelnemers. Toen reden er in totaal 83 bussen met 4313 deelnemers. De jaren er na nam het aantal deelnemers geleidelijk aan af, met in 2019 nog 41 bussen met 2054 deelnemers

Heel veel tijd

Er worden door de werkgroep leden jaarlijks heel wat uren aan de Kleppertoer besteed. Zoals uitzetten van de route, het maken van de begeleidende tekst en de artikelen voor het informatieboekje. Tijdens het seizoen moet er gemonitord worden of de boekingen goed verlopen en of er zich geen plotselinge calamiteiten voordoen. Zowel op de route als op andere locaties. "Het werd wel steeds moeilijker om een nieuwe route te bedenken, het vertrek- en aankomstpunt is altijd Hardenberg en de rit heeft een totale lengte van ca. 100 km, daarom moest er dus steeds gezocht worden naar andere weggetjes met weer nieuwe bijzonderheden, maar het is steeds gelukt en de deelnemers waren over het algemeen allemaal zeer tevreden", vertelt Bertus.

Kippenvelmoment

Op de vraag wat waren de leukste ritten antwoordt Bertus het volgende:

"Eigenlijk waren alle ritten leuk, maar eenieder heeft zo zijn voorkeur voor een bepaalde streek. De leuke ritten waren toch vooral als we iemand als zoveelste deelnemer konden huldigen. De laatste keer was dat in 2018 met de huldiging van de 55.000 deelneemster en dit jaar hadden we normaal gesproken de 60.000 deelnemers kunnen huldigen, wat dan een mooie afsluiting was geweest van de vele mooie Kleppertoer ritten". De ritten kende veel leuke momenten voor Bertus. Bertus denkt terug aan de rit die ging langs de Mariakerk in Ruinerwold. "We hadden toen het katholieke koor uit Hardenberg aan boord met een organist erbij. Deze klom tijdens het bezoek naar het orgel en plotseling klonk daar het ave Maria waarbij het hele koor meezong. Dat was toen wel een kippenvelmoment. Een ander moment is de rit over de Stuw in Junne waar alle deelnemers de bus moesten verlaten omdat anders de bus te zwaar was voor de oversteek". Ook het moment afgelopen jaar na de koffiestop in Hoonhorst toen de chauffeur vijf rolstoelgebruikers in de stromende regen in de bus moest zien te krijgen. Na een half uurtje ploeteren had hij dat voor elkaar. Maar hij was zo doorweekt dat hij z'n jas en overhemd uit heeft gedaan en vervolgens het tweede gedeelte van de rit in z'n hemd heeft gereden vergeet Bertus niet. "Vervelende momenten zijn er eigenlijk niet geweest", laat Bertus weten. De laatste paar jaren zegden alleen door de extreme hitte veel deelnemers af.

Geen vervolg

"Omdat we al een aantal jaren moeite hadden om steeds weer een nieuwe interessante rit uit te zetten, hebben wij al jaren nagedacht over een nieuw concept, maar wij konden er eigenlijk niet goed pak op krijgen, wij zaten denk ik te veel in het huidige systeem te denken en een frisse blik van buiten was eigenlijk noodzakelijk. In 2018 hadden een aantal leden van de werkgroep aangegeven na 2020 te willen stoppen, maar om nieuwe leden voor de werkgroep te krijgen was eigenlijk wel een probleem, men wilde wel in de werkgroep, maar als men dan hoorde wat het taken pakket was, haakte men weer af, uiteindelijk hebben alle leden besloten om na 2020 te stoppen en hebben wij het bestuur van de Historische vereniging Hardenberg daarover ingelicht en geadviseerd om wat ons als werkgroep niet gelukt was, een geheel nieuw concept te bedenken. Nu het dit jaar door de situatie rondom het Corona virus helemaal is afgezegd, hebben we nog besproken om de toer van dit jaar volgend jaar te rijden, want alles was klaar. Maar na een inventarisatie binnen de werkgroep bleek dat een groot deel van de leden toch na 2020 wilden stoppen en omdat het niet mogelijk is om met een te kleine groep een seizoen Kleppertoer te runnen is uiteindelijk 2019 het laatste jaar geweest. Persoonlijk en ook de leden van de werkgroep vinden het heel erg jammer dat het na zo'n lange succesvolle periode op deze wijze eindigt, maar helaas is het nu eenmaal niet anders".

Foto is gemaakt is tijdens de huldiging in 2018 van mevr. Jonkeren als 55.000 deelneemster, vlnr Martin Valkman, Henny Reinders, Henk Kremer, Janny Luisman, Jan Hofsink, Jan Kremer, Gerry Reinders, mevr. Jonkeren, Annie Kremer, Fred Hamhuis, Janny Beekhof, Roelie Brink en Bertus Kremer, op deze foto staan niet alle leden van de werkgroep, maar wel de mensen van het eerste uur.

Andere opzet

Begin dit jaar hebben Derk Espeldoorn en Michiel Tijhuis zich aangeboden om een andere opzet te bedenken voor de Kleppertoer, waar zowel het historische alsook het hedendaagse aspect onderdeel van uitmaakt. Zij hebben een prachtig concept stuk aangeleverd bij de Historische vereniging en het bestuur heeft beiden gevraagd om dit verder uit te werken. "Ik denk dat het een hele mooie vervanger zal zijn voor de Kleppertoer. Alleen is het nog wel even afwachten hoe zich de situatie rondom het coronavirus ontwikkeld met betrekking tot de 1,5 meter policy, want hoe gaat dat straks met de bus indeling", eindigt Bertus het gesprek.