Hardenberg

Mozaïk van kerkplekken bij Biddan langs het kanaal

Door de redactie

In Daarlerveen begint op 19 januari de startdienst van 'Bidden langs het kanaal'. De week daarna zijn er nog vijf avonden in vijf verschillende kerken aan het kanaal.

Tijdens de Week van Gebed zijn er zes avonden 'Bidden langs het kanaal'. In Vriezenveen (Westerkerk), Daarlerveen (De Schoof & De Kruiskerk), Vroomshoop (Het Anker), Geerdijk (Sint Willibrordus) en Beerzerveld (Hervormde Kerk) staan kerken langs het kanaal. Voor elke deelnemende kerk hangt een spandoek, dat mede mogelijk is gemaakt door het Akkerfonds van Christelijk Boekenhuis 'De Akker' in Vriezenveen. Iedere kerk werkt een door-de-weeks programma van circa 45 minuten uit.

Startdienst en andere diensten

De startdienst is zondag 19 januari om 19.00 uur in De Schoof, Brugstraat 10, Daarlerveen met medewerking van Projectband en na afloop is er koffie/thee en tijd voor ontmoeting. De volgende dienstenzijn op maandag 20 januari om 19.15 uur in Het Anker, Hoofdstraat 35, Vroomshoop; dinsdag 21 januari om 19.15 uur in Hervormde Kerk, Westerweg 38, Beerzerveld; woensdag 22 januari om 19.15 uur in Sint Willibrordus, Schoolstraat 80, Geerdijk; donderdag 23 januari om 19.15 uur in De Kruiskerk, Kerkstraat 1, Daarlerveen en vrijdag 24 januari om 19.15 uur in Westerkerk, Kanaalweg Zuid 7, Vriezenveen.

'Buitengewoon' is het centrale thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen, dat is aangedragen door kerken op Malta. De gebedsweek vindt plaats van 19 tot en met 26 januari 2020. Christenen in de hele wereld komen in de Week van Gebed samen om te bidden voor elkaar, voor de stad of dorp, het land en de wereld. Liever géén gebed uitspreken? Zing dan mee tijdens de zes avonden 'Bidden langs het kanaal'. De centrale Bijbeltekst voor 'Bidden langs het kanaal' komt uit Handelingen 27:18 tot 28:10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid benaderd worden. Elke avond is er een ander thema en muzikale invulling. Ieder die mee wil bidden, mee wil zingen tijdens 'Bidden langs het kanaal' is van harte welkom.