Hardenberg

Moppereend bij het ontbijt

Door de redactie

Op woensdag 22 januari kwamen de kinderen van groep 1, 2 en 3 van de Prinses Margrietschool in Balkbrug in pyjama op school. Die ochtend stond het voorleesontbijt op het programma. Ze hadden er zin, al was het ook best wel een beetje spannend! Tijdens het voorleesontbijt werd aan kleine groepjes voorgelezen door verschillende gasten. Wethouder Luiten las voor uit 'Moppereend'.

G.Brokelman

Het thema van het voorleesontbijt was 'beroepen' en de gasten waren allen in 'werkkleding' op school gekomen. De leerlingen genoten dan ook van het voorlezen door de politie, brandweer, dierenarts, bakker, dierenambulance, directeur, bibliotheekmedewerkers en een militair in camouflagekleding. De sfeer was gezellig en de kinderen genoten met volle teugen van de leuke verhalen, die voorgelezen werden. Wethouder Luiten las voor uit 'Moppereend' dat verkozen is tot Prentenboek van het Jaar 2020.

De ouderraad zorgde voor een heerlijk ontbijt met verse broodjes van de bakker. Hierna wisselden de gasten en werd er opnieuw voorgelezen. Inspannend zaten de kinderen te luisteren en genieten van het voorlezen van de vele prachtige verhalen. De ochtend werd gezamenlijk afgesloten in een grote kring waarbij de gasten werden bedankt voor het voorlezen.

Voorlezen maakt je leuker

De Nationale Voorleesdagen zijn van 22 januari tot en met 1 februari. Voorlezen maakt je leuker, heeft een positief effect op de woordenschat, spelling en tekstbegrip. Alle jaren stimuleert de Prinses Margriet dit onder de leerlingen, waarbij groepen 5 en 6 voorlezen uit zelfgekozen prentenboeken aan kleine groepjes kleuters van groep 1 en 2.

G.Brokelman

G.Brokelman

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer