Hardenberg

Mooie resultaten voor acrogymnasten

Door de redactie

Zaterdag 25 januari vond in tweede Exloërmond de eerste D/E lijn wedstrijd plaats. De 25 acrogym teams van GV gramsbergen deden hier aan mee, helaas moest één team zich afmelden in verband met een blessure.

In het eerste deel waren de D-jeugd, D-junior, D-senior teams aan de beurt. Zes teams kwamen hier in actie. Als eerst waren Team Florien, Floor & Sophie aan de beurt. Zij lieten een mooie oefening zien die werd beloond met een gouden medaille. Team Suzanne, Ymke en Hanne kregen een zilveren medaille voor hun nette oefening. Team Lieke en Mette konden hun zenuwen goed in bedwang houden en draaiden een mooie oefening waarvoor ze een zilveren medaille ontvingen. Team Sarah, Laura en Brit werden beloond met een bronzen medaille voor hun strakke oefening. De andere teams hebben hun uiterste best gedaan met mooie resultaten en vielen net niet in de prijzen.

In het tweede deel waren de E-instap, E-junior (duo) en E-jeugd (duo) teams aan de beurt. Negen teams kwamen hier in actie. Voor de meeste teams was het hun allereerste acrogym wedstrijd, wat de nodige spanning met zich mee bracht. Gelukkig wisten ze de zenuwen goed in bedwang te houden en lieten ze hun kunsten zien. Team Noa en Demi belanden met een prachtige oefening zelfs op het podium en kregen een bronzen medaille.

In het derde deel waren de E-junior (trio), E-senior en E-jeugd (trio) teams aan de beurt. Tien teams kwamen hier in actie. Team Ellemieke, Sara en Lola draaiden al stralend een keurige oefening en kregen een gouden medaille. Team Nathalie, Kim en Noor kregen een een bronzen medaille voor hun prestaties. Team Miriam, Lisanne en Charissa draaien een mooie oefening en konden aansluiten met een zilveren medaille. Als kers op de taart kon team Romy, Eva en Sophie na een strakke oefening het goud in handen nemen. Hiermee was het GV gramsbergen podium compleet. Na een lange dag mochten de laatste teams starten. Team Kimberly en Julia dansten mooi synchroon hun oefening en kregen hiervoor een zilveren medaille. Naast hun op het podium sloot Team Lieke en Sanne aan op de eerste plaats. Zij draaien een bijna foutloze oefening en werden met een gouden medaille beloond.

De andere teams vielen helaas net buiten het podium.

Al met al een hele mooie dag voor de teams van GV Gramsbergen. Na al het harde trainen hebben de gymnasten kunnen stralen op de vloer. Ze hebben nog even de tijd om de puntjes op de i te zetten voor hun volgende wedstrijd op 29 februari in tweede Exloërmond.