Hardenberg

Moderna met derde wasbuis klaar voor de toekomst

Door de redactie

Afgelopen donderdag was het een bijzondere dag voor Moderna in Hardenberg. Er werd een derde wasbuis geplaatst in het pand aan de Frankrijkweg in Hardenberg. Een flinke klus die door Gert Stroeve, technisch directeur van Moderna werd begeleid.

"Bij de ontwikkeling en bouw van ons nieuwe bedrijfspand, nu vijf jaar geleden, hadden we bij Moderna nog niet gedacht dat we in 2019 alweer zouden gaan uitbreiden. Door de enorme groei van de laatste jaren barst de horecawasserij bijna uit haar voegen. De aanschaf van een tweede wasbuis voor de horeca-afdeling is voor ons dan ook een absolute must", vertelt Gert Stroeve.

Na een transport vanuit Sarstedt (DLD) arriveerde op donderdagochtend 10 januari de wasbuis in alle vroegte in Hardenberg. Naast de wasbuis worden er ook een ontwateringspers en vijf nieuwe drogers geplaatst. "De plaatsing van deze machines moet in één dag vlekkeloos verlopen. In de bouwtekeningen van vijf jaar geleden hebben we de komst van een derde wasbuis gelukkig al ingecalculeerd. Maar de daadwerkelijke plaatsing blijft een spannend moment! De enorme buis is maar liefst dertien meter lang en weegt ongeveer zestien ton. De medewerkers van onze technische dienst zijn weken met de voorbereidingen bezig geweest", aldus Gert.

Klaar voor de toekomst

Steeds meer klanten vanuit het hele land weten onze dienstverlening op het gebied van bedrijfskleding, stomerij, groothandel en horeca te vinden. Momenteel wordt er bij Moderna bijna 200.000 kilo horecalinnen gewassen per week. De komst van de nieuwe wasbuis op de afdeling horeca is dan ook een absolute must. Gert hoopt dat de nieuwe wasbuis eind februari volledig kan gaan draaien. Met de komst van deze wasbuis is Moderna klaar voor de toekomst.