Ommen

Modderbad verkoelt kinderen de Elzenhoek

Door de redactie

Op de Elzenhoek kregen vrijdag 28 juni zo'n 40 kinderen een welkome verkoeling van water en zand. Het orthopedagogisch centrum van de Baalderborg Groep deed mee aan de internationale ModderDag die kinderen wil laten genieten en lekker vies worden.

De medewerkers weten dat de Modderdag op Elzenhoek erg in de smaak viel. ''Het was ontzettend leuk om te zien hoe er werd genoten van het kliederen, voelen en spelen in de modder'' zegt één van hen. ''Sommige kinderen waren eerst heel voorzichtig, anderen doken direct het water en zand in. Wat fantastisch dat wij erbij mochten zijn en zo elk kind op zijn/haar eigen manier konden zien ontdekken en beleven. Zo ontwikkelen de kinderen hun ruimtelijk inzicht en creatief vermogen.''

Gezond en creatief

Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van een goede weerstand. De ModderDag wordt sinds 2016 georganiseerd door IVN Natuureducatie.