Hardenberg

Mobiliteit is toegankelijk, zijn we klaar voor 2030?

Door de redactie

Mobiliteit is toegankelijkheid. Als meest toegankelijke gemeente van Nederland is het belangrijk om onze mobiliteit op orde te houden. De wereld, Nederland, Hardenberg verandert. Onze mobiliteit verandert. Was het vroeger de benenwagen, de fiets of de auto. Ondertussen zijn ook de elektrische fiets, de rollator en een elektrische auto niet meer weg te denken uit ons straatbeeld.

Ik hoor u denken; rollator? Maar veel van onze wandelroutes zijn niet geschikt voor een rollator, ze zijn aangebracht met het oog op goede waterafvoer een beetje aflopend. Iets wat rampzalig is als jij met je rollator onderweg bent.

De elektrische fiets niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Ontzettend veel mensen maken gebruik van de elektrische fiets. Was het eerst vooral de 65-plusser, steeds meer mensen wagen zich aan een elektrische fiets en ging je in de jaren 70 op zondagmiddag een eindje 'toeren' met de familie ga je nu een fietstochtje maken naar Drenthe of Twente op je fiets, gewoon omdat het kan. Een stuk duurzamer en ook gezonder dan in de auto zitten. Maar onze fietspaden zijn vaak te smal. Maar moeten we ook niet veel meer en betere fietsroutes hebben nu we met de elektrische fiets steeds vaker de auto laten staan over grotere afstanden. Zeker omdat we ook in willen zetten op het bevorderen van bewegen van onze inwoners. Goede verbindingen zijn daarom essentieel. Ontwikkelingen zijn bijna dagelijks in het nieuws. Kent u bijvoorbeeld Schwung, de app die fietsers al ver van tevoren aankondigt bij het volgende verkeerslicht, of de slimme fietsbel die begint op te lichten bij een gevaarlijke verkeerssituatie. Digitale ontwikkelingen volgen elkaar snel op.

Hoe zal het gaan met de auto? Hoe lang duurt het voordat de elektrische auto gemeengoed is geworden of wordt het waterstof? De wereld qua mobiliteit is in beweging en de bewegingen gaan snel. Grote bedrijven zijn druk aan het experimenteren met zelfrijdende auto's. Scania in Zwolle heeft experimenten met zelfrijdende vrachtwagens. Deze auto's maken nog steeds fouten op dit moment, maar hoeveel fouten maken wij mensen? Waar moet ons wegennet aan voldoen? Voldoet ons netwerk hieraan? Kunnen wij straks vanaf kantoor een melding geven aan onze telefoon dat we over 5 minuten vrij zijn zodat onze auto kan komen voorrijden om ons naar huis te brengen? En hoe fijn wanneer je ouder bent en niet meer zelf wilt of kunt rijden dat je toch naar je kinderen kunt omdat je gewoon een auto gaat bestellen die jou naar ze toebrengt.

Lokale infrastructuur is één van de kerntaken van de gemeente. De VVD vindt dat de visie gericht moet zijn op de toekomst. Onze infrastructuur moet klaar zijn voor de werkelijkheid van vandaag én die van morgen.