Hardenberg

Mysterieuze sporen in bos rond Ommen

Door de redactie

Ouders en leerkrachten van Obs Nieuwebrug ontdekken regelmatig sporen in het bos rond de school. Ze vermoeden dat deze van kabouters zijn. Maar ze weten het niet zeker. Daarom heeft de school met medewerking van de gemeente Ommen een speciaal pad bedacht en aangelegd door het bos bij ObsNieuwebrug. Via dit Kabouterpad kunnen kinderen ontdekken of er écht kabouters zijn. Want kabouters spotten, dat kunnen de kleintjes het beste. Helemaal als ze zich zelf ook verkleed hebben als kabouters!

Met behulp van enkele kabouters opende wethouder Scheele het Kabouterpad op donderdag 4 juli. Het Kabouterpad is een spannende paaltjesroute van ongeveer vijfhonderd meter lang voor kinderen van drie tot en met zeven jaar. Vermomd als kabouters, met rode muts, rode wangen en een rode neus volgen de kinderen de gekleurde kabouterpaaltjes. Onderweg komen ze een aantal echte kabouteropdrachten tegen. Het Kabouterpad is vrij toegankelijk en start bij OBS Nieuwebrug. De route eindigt op het schoolplein van de school, waar je nog even gezellig aan de picknicktafel wat kunt eten en drinken. De kinderen kunnen hier dan nog wat spelen.

De opdrachten worden af en toe veranderd, dus het is leuk om de route na een tijd nog een keertje te lopen. Reserveren is niet nodig en deelname is gratis. Vergeet je camera niet om mooie kaboutermomenten vast te leggen! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Obs Nieuwebrug of www.obsnieuwebrug.nl.