Hardenberg

Mission 24 op De Nieuwe Veste

Door de redactie

Vrijdagochtend 24 mei om 8.30 uur: 30 leerlingen starten met hun Mission 24. Tijdens deze 24 uur deden ze allerlei activiteiten op het gebied van taal. Met deze actie zetten ze zich in voor een goed doel. Uiteindelijk hebben de leerlingen gezamenlijk een mooi bedrag van 1.600 euro opgehaald.

Leerlingen konden zich in groepjes aanmelden voor Mission 24. Ze mochten per groepje bepalen voor welk goed doel zijn meededen. Gekozen doelen waren onder andere het MS-fonds, Stichting Dierenlot en UN Women. Vervolgens hebben ze sponsoren geworven. Ze konden voor een vast bedrag of per activiteit gesponsord worden. Alle deelnemende leerlingen konden namelijk stempels verdienen: bij elke afgeronde activiteit kregen ze een stempel.

Activiteiten

De activiteiten waren zeer divers. Er werden allerlei prachtige geschreven, getekende en gefilmde producten gemaakt. Denk aan een verhaal met bijpassende animatie, een stiftgedicht en gedichten met beeld. Ook werden er spelletjes gespeeld: 30 Seconds, Scrabble en het nu zo populaire Escape room. Verder werd er door een docent voorgelezen uit De Hobbit: een lekker rustmoment voor de deelnemende leerlingen. 's Avonds kregen de leerlingen een workshop 'naam tekenen' welke met groot enthousiasme werd gevolgd. Net voor klokslag twaalf uur begon de Pubquiz. De groepjes moesten in vijf ronden vijftig vragen beantwoorden. Deze varieerden van de kleur van het hoofd van Bert (van Bert en Ernie) tot in welk jaar de Eerste Wereldoorlog eindigde. Het winnende team stond in de nacht uit volle borst het Wilhelmus te zingen. Daarna gingen leerlingen en docenten de nacht in: ze deden wat spelletjes, sliepen om de beurt en lagen te lezen. Voordat Mission 24 om 8.30 uur werd afgesloten, hebben de leerlingen en docenten gezellig samen ontbeten.

Het was een geweldige ervaring voor leerlingen en docenten en men kijkt dan ook terug op een mooie 24 uur. De sfeer was goed, de activiteiten waren erg leuk en de leerlingen enthousiast. En uiteraard niet onbelangrijk: de groepjes hebben mooie bedragen opgehaald voor hun eigen gekozen goede doel.