Hardenberg

Minimale daling aantal inbraken in Overijssel in 2020

Door de redactie

Van maart tot en met augustus 2020 vonden er in Nederland in totaal 19.311 inbraken plaats in woningen en schuren. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 18 procent. In de provincie Overijssel nam het totaal aantal inbraken af met 0,3 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiedata.

Overijssel blijft achter op landelijk gemiddelde

In de periode maart tot en met augustus 2020 werden er in Overijssel in totaal 1077 inbraken geregistreerd. Dit is een afname van maar 0,3 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De meeste inbraken binnen de provincie vonden plaats in Enschede (265), Hengelo (124) en Deventer (94). De gemeenten in de provincie Overijssel waar juist het minst vaak werd ingebroken zijn Staphorst (4), Tubbergen (7) en Zwartewaterland (8).

Opmerkelijke gemeenten binnen Overijssel

Binnen de provincie Overijssel viel de gemeente Wierden positief op: hier daalde het aantal inbraken met 56,5 procent van 23 naar 10. De gemeente Haaksbergen had relatief gezien de hoogste stijging in het aantal inbraken (+166,7 procent); van 15 naar 40 inbraakincidenten.

Open schuurdeur een risico

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. ,,Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet." zegt Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering."

Benieuwd naar de inbraakcijfers voor uw gemeente? Independer heeft het aantal inbraken per gemeente en provincie weergegeven in interactieve kaarten. Hier vindt u informatie en de laatste trends omtrent inbraken in uw gemeente. Bron. www.independer.nl

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer