Hardenberg

Midwinterhoorn wandeling door het Reestdal

Door de redactie

Op zondag 15 december klinken er midwinterhoorns vanaf bezoekerscentrum De Wheem door het Reestdal. De Ekelbloazers uit Zuidwolde blazen op meerdere locaties op de midwinterhoorn en laten je genieten van deze eeuwenoude traditie tijdens je winterwandeling.

Er zijn 2 verschillende routes uitgezet: 6 km en 1 0 km. Langs de routes klinkt het mysterieuze geluid van de midwinterhoorns door het Reestdal. De routes starten bij bezoekerscentrum De Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug. Hier kunnen deelnemers vanaf 11.00 uur de route ophalen en de wandeling starten. De routes worden tot 14.00 uur uitgegeven.

Warme winterse kost en gezelligheid

Juist in de winter als de natuur in winterrust is, is het heerlijk wandelen. De roep van de midwinterhoornblazers begeleidt je tijdens je wandeling door het Reestdal. Een knusse wintersfeer, goed gezelschap en heerlijk eten en drinken zijn de gewenste ingrediënten om er een meer dan sfeervolle middag van te maken. Voor of na je wandeling kun je bij de vuurkorven op het erf van De Wheem genieten van een heerlijke kop soep, een broodje worst en een lekker glas Glühwein of heerlijke warme chocomelk en knieperties. Er zijn een aantal kramen op de deel van het bezoekerscentrum en er is live muziek. De vrijwilligers van Landschap Overijssel zetten zich samen in voor een gezellige wintermiddag. Jong en oud is welkom! Deelname kosten zijn € 5,00 per volwassene en dit is inclusief een kop koffie of thee. Kinderen tot 12 jaar wandelen gratis mee. Bezoekerscentrum De Wheem is 15 december geopend tussen 11.00 tot 17.00 uur op Oud Avereest 22, Oud Avereest. Er is achter De Wheem parkeergelegenheid.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer