Hardenberg

M&M snoeit in evenementen

Door de redactie

De Internationale Vechtdalloop en de Boerenkool met Worstloop staan niet langer op de hardloopkalender. Organisatoren Meppelink en Marissen vinden dat ze met het huidige evenementenbeleid als organisatoren te veel persoonlijk risico lopen.

G.Brokelman

Meppelink en Marissen; Met hun bijzondere hardloopinitiatieven worden ze wel de hardlooppioniers van de regio genoemd. Bijna twintig jaar organiseren zij onder de naam M&M Run Events, ludieke loopevenementen zonder wedstrijdelement maar met een hoog gezelligheidsgehalte. Ze trekken hiermee veel hardlopers naar de gemeente Hardenberg. Bij hun evenementen geen wedstrijdelement, stress, spanning of prijsuitreiking, maar lage deelnamekosten, respect voor elke loper en na afloop altijd plaats voor gezelligheid, veelal onder het genot van een hapje en drankje zoals de evenementnamen al doen vermoeden, zoals daar zijn; Boerenkool Met Worstloop, Breakfastrun, Snertloop, Pannenkoekenloop. Voor beginnende lopers hebben ze de drempel tot bewegen verlaagd of weg gehaald door hen het spreekwoordelijke duwtje in de rug te geven. En voor geoefende lopers bedachten ze nieuwe uitdagingen.

Naar aanleiding van een onlangs gehouden gemeentelijke informatieavond over het huidige evenementenbeleid heeft het organisatieduo besloten een aantal evenementen te moeten schrappen van hun hardloopkalender. "Na afloop van een informatieavond over de landelijke evenementenregelgeving met betrekking op evenementen in de gemeente Hardenberg werd ons snel duidelijk dat wij die risico's en verantwoordelijkheden met betrekking tot juridische aansprakelijkheid niet kunnen en niet willen dragen. Wij zijn geen vereniging, geen stichting en zijn hoofdelijk aansprakelijk. We zijn een hobbymatige organisatie en hebben geen budget om de nodige faciliteiten te realiseren die nodig zijn om alle risico's uit te sluiten. Er zijn tijdens de infoavond situaties geschetst waar wij onze vingers niet aan willen branden. Hierdoor hebben wij moeten besluiten om een aantal van onze evenementen te schrappen'. De Internationale Vechtdalloop (die M&M Run Events samen met het Duitse SCU Emlichheim organiseert) en de Boerenkool Met Worstloop worden definitief geschrapt van de kalender. Voor de Internationale Vechtdalloop is nog geprobeerd een overnamepartner te vinden, maar dit blijkt op korte termijn niet realiseerbaar.

Lichtstadloop, Snertloop en Pannenkoekenloop blijven

"De Lichtstadloop en de Snertloop in Gramsbergen blijven wij ondersteunen. Ze vallen onder verantwoordelijkheid van organiserende verenigingen. Ook de Ganzenhoeve Pannenkoekenloop op 7 juli blijft bestaan. En 'onze loopgroepen' blijven we natuurlijk met veel plezier en enthousiasme begeleiden. En natuurlijk gaan we toch af en toe gewoon weer 'de straat op' voor een collectieve training of duurloop. En dan mag iedereen ongeacht niveau, maar voor eigen risico gewoon weer aansluiten. Dat kunnen we toch niet laten...".