Hardenberg

Met sterren overladen cabaretier Johan Goossens

Door de redactie

Johan Goossens is een cabaretier die gaat als een komeet. Zijn voorstelling VLAM, die hij vrijdag 18 januari in het Gashouder Podium Dedemsvaart speelt, is door zowel pers als publiek zeer lovend ontvangen. Ook zijn collega cabaretiers waren zwaar onder de indruk. Micha Wertheim noemt Johan 'geestig, gevoelig en persoonlijk'. Kees van Amstel had in tijden niet zo hard gelachen.

Johan houdt het vuurtje graag brandend. Het vuur van de passie, de idealen. Ook al is hij inmiddels de dertig gepasseerd en heeft hij een koophuis. En een tafel waar geen vlekken op mogen. Hij heeft zelfs onderzettertjes, voor als iemand een biertje wil. Brandt het vuur nog wel zo hard, of is het slechts een waakvlam? Johan wil de barricades wel op, maar heeft ook last van zijn rug. Hij vraagt zich af waar hij werkelijk nog voor staat.

VLAM is persoonlijk en onweerstaanbaar grappig. Met rake observaties en superieure ironie. Over seks en over schaamte. Over man - vrouw verhoudingen. Over homo's en hetero's en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol herkenbare verhalen. En prachtige liedjes, die doen denken aan het beste van Herman Finkers en Brigitte Kaandorp. Met pianist Eelco Menkveld. Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.gashouderdedemsvaart.nl voor meer informatie en kaartverkoop. Aanvang voorstelling 20.15 uur.