Hardenberg

Met het RTC werk je aan je toekomst

Door de redactie

Kies je na het behalen van je diploma van het voortgezet onderwijs voor een toekomst in de techniek? Wil je ook nog eens zo snel mogelijk je eigen geld verdienen èn een goede opleiding volgen? Het RTC biedt jou volop die kans.

Leren en werken tegelijkertijd. Terwijl je bij een bedrijf in de praktijk werkt, krijg je bij het RTC een opleiding naar jouw keuze; in de bouwsector, timmerindustrie, mechanische techniek of de installatietechniek. Het RTC biedt BBL-opleidingen op MBO 2 en MBO 3 niveau aan in zowel Hardenberg als Nieuwleusen. En bij RTC Bouw is het zelfs mogelijk om door te stromen en je opleiding op niveau 4 te volgen.

De drie bedrijfstakken, die in het RTC samenkomen zijn ruim vertegenwoordigd in het gebied tussen Zwolle en de Duitse grens bij Hardenberg en Coevorden. Deze bedrijven hebben behoefte aan goed opgeleide technische medewerkers die 'uit de buurt' komen.

Het volgen van je opleiding bij het RTC is méér dan alleen werken om je diploma te behalen. Tijdens de opleiding is het mogelijk om extra vaardigheden te ontwikkelen en deel te nemen aan bijvoorbeeld beroepenwedstrijden. Aan de Skills Heroes en zelfs aan de EuroSkills en WorldSkills hebben BBL-leerlingen van het RTC deelgenomen.

Julian (Timmerman) zegt over zijn opleiding bij het RTC, dat de balans tussen werken en leren goed is; werken op de bouw is wel leuker dan de theorielessen. Ook Lars (Verspaner) vindt de combinatie van praktijklessen, theorielessen en meedraaien in het bedrijfsleven het leuke van het RTC. Remon (Constructiewerker) wist niet dat er zoveel verschillende lasposities zijn en is trots als een opdracht lukt. Ben je benieuwd of een opleiding bij het RTC iets voor jou is?

Jaarlijkse open dag

Op donderdag 4 februari 2021 organiseert het RTC haar jaarlijkse open dag. Deze zal digitaal worden gehouden, met aansluitend individuele bezoekmomenten. Aanmelden voor deze open dag kan via www.regionaaltechniekcentrum.nl.