Hardenberg

"Mensen moeten tevreden de deur uitgaan"

Door de redactie

Als je haar maar goed zit', zong de band Vulcano ooit. Mooi passend bij Kapsalon Hillie en Annet. Moeder (Folkers) en dochter (Jonker) zorgen er namelijk al jaren voor dat het haar van hun klanten altijd goed zit. Annet viert in dit verband haar 25-jarig jubileum en laat klanten daar de hele maand september van meeprofiteren in de vorm van enveloppen met cadeautjes, gratis producten en fikse kortingen, die de klanten zelf mogen trekken.

De kapsalon van Hillie en Annet bevindt zich in de rustgevende groene omgeving aan de Witmanweg. Een bijzondere onderneming, waar uitsluitend gewerkt wordt met biologische producten. Daarin onderscheidt de kapsalon zich van anderen. Om die reden ook trekt zij klanten aan uit het hele land. Van het hoge noorden tot het diepe zuiden komen mensen naar Slagharen om door Hillie of Annet onder handen te worden genomen in de salon. Een knusse ruimte in een gezellige sfeer met gepassioneerde mensen.

Moeder en dochter doen hun werk met plezier en dat straalt er vanaf. "Hoe wil je het hebben? We gaan er ons best voor doen", Annet lacht als ze vertelt over de voldoening die het haar geeft om klanten tevreden te stellen. "Het is een illusie om te denken dat alle kapsels altijd voor iedereen te bereiken zijn, maar als je de wens van de klant weet te vertalen naar het eigen haar en men is daar blij mee, dan geeft dat een kick", zegt Annet. De tijd die ze eraan besteedt speelt daarbij geen rol. "Mensen moeten tevreden de deur uitgaan. Dat geeft mij energie, daar doe ik het voor".

Waar voor je geld

Moeder Hillie benadrukt dat klanten ook alle aandacht verdienen. "Ze betalen ervoor en mogen dan ook wel wat terug verwachten. Je wilt als mens wel waar voor je geld", zegt Hillie, die haar sporen in het kappersvak al ruimschoots verdiend heeft. Ze werd geboren in Appingedam, maar woont al bijna vijftig jaar aan de Witmanweg in Slagharen, waar ze in 1978, na het behalen van de nodige diploma's, haar eigen kapsalon begon. Ze bracht de liefde voor het vak over op haar enige dochter Annet, die op 1 september 1994 de zaak overnam. Hillie deed een stapje terug, maar bleef wel meewerken. "Zonder mijn moeder zou ik het niet kunnen volhouden", prijst Annet haar inzet. We helpen elkaar en maken veel plezier. Samen met de klanten hopen we dat nog jaren te doen.