Ommen

Mensen kiezen in deze tijd massaal voor het vernieuwen van hun eigen woonomgeving

Door de redactie

In deze tijden waarin veel sectoren de omzet terug zien lopen, ziet C-Studio uit Ommen de aanvragen naar interieurstyling juist meer dan verdubbelen. Eigenaresse Corine Stelpstra: "Het is echt een gekkenhuis, gelukkig heb ik net iemand aan mijn team kunnen toevoegen, anders hadden projecten een stuk langer moeten gaan duren of had ik uiteindelijk zelfs nee moeten verkopen". De aanvragen komen uit heel Overijssel; uit Hardenberg, Zwolle, Nijverdal, Apeldoorn, Enschede, etc.

Een aantal klanten geven aan dat ze hun vakantie niet meer zien zitten, nu al een paar maanden thuis werken en daarom dit jaar hun zomer gaan gebruiken om thuis ruimtes te veranderen of te vernieuwen. De aanvragen zijn heel divers en soms ook uniek en uitdagend. Corine: "Naast de meest gewenste vernieuwing zoals woonkamer en keuken, krijgen we ook aanvragen voor bijvoorbeeld de overkapping/terras of werkkamer vanwege het vele thuiswerken. Ook loopt er bijvoorbeeld een leuke aanvraag van iemand die twee weken op vakantie gaat en bij thuiskomst verrast wil worden met een compleet nieuwe woonkamer (zoals in het tv-programma van VT Wonen). Daarnaast zie je dat de huizenmarkt, ondanks de omstandigheden, goed doorloopt en dat veel klanten graag advies willen in hun nieuwe huis om het nu echt een keer goed aan te pakken en een eenheid te creëren. Dit maakt het werk altijd leuk en uitdagend, vooral om elke klant superblij te maken met de vernieuwde ruimtes".

Thuis is een steeds belangrijkere plek geworden sinds corona en blijkbaar geeft die tijd in huis ook aanleiding om meerdere dingen te willen veranderen en goed te willen aanpakken. Het versnelt de steeds grotere behoefte om thuis helemaal van jezelf te maken en een groter gevoel van een warme sfeer, comfort en luxe te ervaren. Vaak komen mensen hier zelf of samen niet uit en dan is het fijn om een onafhankelijke interieurstylist in te schakelen. "Veel klanten komen bij C-Studio terecht omdat we onafhankelijk zijn, we hebben geen afname-afspraken met leveranciers of andere partijen. Hierdoor weten ze dat een interieuradvies niet beïnvloed wordt door commerciële belangen en voelen ze geen verplichting om allerlei producten af te nemen. Daarnaast kunnen de budgetten en producten afgestemd worden op alle prijsklassen qua winkels/merken of een combinatie van luxe/design met bijvoorbeeld producten van IKEA, Kwantum, et cetera".

Gezien de cijfers van het aantal mensen die minder op vakantie gaan en de onzekerheid die er nog is om naar het buitenland te gaan, verwacht C-Studio dat deze tendens nog wel even gaat duren. "Veel mensen blijven prima vooruitzichten houden en willen deze periode dan ook anders gebruiken, omdat ze geld besparen of overhouden door het wegvallen van veel uitjes of vakantie. Voor veel mensen was hun huis of tuin al steeds belangrijker en nu willen ze deze graag vernieuwen. De corona-omstandigheden hebben, of we het nu wilden of niet, ons allemaal geconfronteerd met hoe essentieel een fijne leefomgeving is".

Een unieke service die C-Studio biedt is de gratis Interieur Intake, op deze manier kun je (geheel vrijblijvend) kennismaken en bespreken wat een interieuradvies kan betekenen voor jouw woning. Daarnaast kun je C-Studio ook inschakelen voor je bedrijf of winkel.