Hardenberg

Mell en Vintage Future in Blues Tavern

Door de redactie

Op zaterdag 13 juli staan Mell & Vintage Future in St. Louis Blues Tavern aan de Markt 16A (boven het Poolcentrum) in Hardenberg. Het optreden begint om 22.00 uur en duren tot 1.30 uur. De entree bedraagt 8 euro in de voorverkoop (bij Poolcentrum Hardenberg) en tien euro aan de deur, als er nog kaarten beschikbaar zijn.

Mell is bekend van haar deelname aan The Voice en van het duet dat ze daarna opnam met Douwe Bob. Mell & Vintage Future is de perfect match gebleken. De gedeelde passie voor soulmuziek is evident. Mell heeft eindelijk haar plek gevonden bij Nico Brandsen en Ton Dijkman, die als sessiemuzikanten hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Maar ze wilden ook wel eens wat voor eigen rekening doen. Vintage Future werd zo hun ding. De eerste single 'Call My Name' werd met speels gemak opgenomen. Met een miniem aantal instrumenten weet het trio een vol geluid neer te zetten, wat ook te horen is op vervolgsingles 'High On Love', 'Central Station' en 'Alright'.

Door de wol geverfde muzikanten zijn ze, drummer Ton Dijkman en Hammond-organist Nico Brandsen. Dijkman is al jarenlang de drummer van Marco Borsato, maar hij speelde ook bij Jan Akkerman, Barry Hay, Boris, Marco Borsato, Thé Lau, Candy Dulfer, Paul Carrack, Ernie Watts. Nico Brandsen werkte met Jan Akkerman, Ilse DeLange, Kane, Angela Groothuizen, Ro & Paradise Funk, OLaBOLA, Maarten van Roozendaal. Met hun project Vintage Future willen deze rasmusici voor hun eigen plezier iets moois maken. En niet, als zo vaak, in dienst van anderen. In 2016 verschijnt met Call My Name de eerste single van de formatie, die net als High On Love (2017) en Central Station (2018) meteen wordt opgepikt door de dj's. Inmiddels is de nieuwe CD 'Forever' uitgebracht.

Vintage Future & Mell is fris, soulvol, avontuurlijk, funky, maar vooral steengoed. Clever gelaagde songs met verschillende hooks en het flexibele, maar rotsvaste stemgeluid van de Volendamse als ankerpunt. In februari 2019 komt hun debuutalbum uit op ZIP Records.