Coevorden

Meisjes C MHC in zinderende finale zaalkampioen

Door de redactie

Zaterdagavond 9 februari claimde het meisjes C team van de Mixed Hockey Club Coevorden de kampioenstitel in de zaalcompetitie. Met teams van Hoogeveen, GHBS, Hondsrug Zuidlaren, HVAssen, Groningen in de poule, waren het Groningen en Coevorden die al vrij snel in deze competitie de strijd om de titel voerden. Het was lange tijd bijzonder spannend tussen beide rivalen.

Zeker toen eind januari de meiden van Coevorden hun wedstrijd tegen Groningen verloren. Het tij keerde echter toen Groningen vorige week in Veendam met 3-4 verloor van de meiden van Assen.De kansen lagen weer open en tijdens de laatste wedstrijddag in de hoofdstad van Drenthe moest het gaan gebeuren. Op zaterdagavond in sporthal de Timp in Assen speelden de meiden van MHCC tegen Hondsrug en Hoogeveen. De boodschap van coaches Marianne Braakman en Monique Weering aan de meiden was simpel en duidelijk : Ontspannen spelen, genieten van de wedstrijd, maar...er moet wel gewonnen worden.

Ontspannen waren de meiden in het begin niet. De druk op de schouders was duidelijk merkbaar. In de eerste wedstijd tegen Hondsrug stond het teleurstellend 0-0. Met veel aanmoedigingen van het meegereisde Coevorder publiek en een peptalk van de coaches kwamen de meiden in de tweede helft terug. Hondsrug werd terug gedreven naar de eigen helft en Coevorden won de wedstrijd uiteindelijk met een mooie 3-0. Groningen speelde hierna tegen Hondsrug, en ook nu weer liet Hondsrug zich niet kennen. Groningen kwam zelfs even achter te staan, maar wist dit terug te brengen tot een gelijkspel van 2-2. Dit betekende voor Coevorden dat ze op dat moment kampioen waren.

De meiden van MHCC, speelden meteen daarna hun laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen hekkensluiter Hoogeveen. Het besef dat ze al kampioen waren was nog niet geland, en Hoogeveen werd ingemaakt met 3- 0. Het publiek juichte en de meiden vierden hun verdiende kampioensfeest.

In de afgelopen voorcompetitie werd het meisjes C team van Mixed Hockeyclub Coevorden al kampioen op het veld. In maart begint de nacompetitie van het veldseizoen. De meiden van MHCC komen dan uit in de hogere 2e klasse. Ze spelen in de poule tegen Daring-Veendam, Groningen, HCSO-Stadskanaal, DASH-Hoogezand en GHBS-Groningen.