Jonge Reporters

Meet, zoom of teams

Door de redactie

Je ontkomt er niet meer aan in deze tijden. Of het nu voor school of werk is, alles gaat nu via sites waarbij je elkaar toch nog kunt zien. Voor veel van ons een grote stap en misschien ben je er nu al klaar mee. Hoe houd je dit vol?

Door Esra Zomer

Het antwoord op de vraag is simpel: zie er de talloze voordelen in.

Wie doet het nu niet: een comfortabele houding aannemen, je pyjama aanhouden en onder een deken zitten tijdens een meeting? Niemand die het ziet. Ook heb je makkelijk toegang tot zoveel koffie, thee en snacks als je wil- al is dat misschien niet het meest handige.

Ook is er, sinds het opkomen van online meetings, een enorme reeks nieuwe smoesjes mogelijk. Als je te laat bent, kun je natuurlijk gewoon zeggen dat de vorige meeting erg uitliep. Je laptop was leeg, of de Wi-Fi werkte niet mee.

Hadden we de enorme geldbesparing al genoemd? Elke dag een trein- bus- of autorit naar werk of school is echt niet goedkoop! Je bent veel goedkoper uit als je vanuit huis werkt.

Kortom; zo erg is het allemaal niet. En als we ons gewoon beperken tot deze maatregelen, zal alles snel weer normaal zijn.