Ommen

Meesterverteller voert je mee

Door de redactie

Sagen en legendes die zich zomaar bij je in de buurt zouden kunnen afspelen. Op dinsdag 11 februari vanaf 20.00 uur vertelt Stan Fritschy zijn verhalen in de Bibliotheek in Ommen. De lezing is op de bovenverdieping, bereikbaar met de lift.

Stan Fritschy is al dertig jaar professioneel verhalenverteller. Hij heeft een voorliefde voor verhalen die op wat voor manier dan ook met onze geschiedenis verbonden zijn. Naast zijn verteloptredens schrijft hij zelf verhalen, en de meesterverteller geeft aan anderen, jong en oud, de vertelkunst door.

De meesterverteller uit Zwolle vertelt over mensen en dieren, of personages die daarop lijken, of juist niet. Verhalenman Fritschy voert u mee naar de hemel, terug naar de aarde, langs alles wat daar tussenin zit. Zijn het verzonnen verhalen? Ja en nee... Moet de historische basis altijd helder en eenduidig zijn? Voor een spannend en vermakelijk verhaal mogen geschiedenis en fantasie elkaar gerust versterken.

Kaarten zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek (tijdens bemande openingsuren, weekdagen na 14.00 uur en zaterdag na 10.00 uur) en ter plekke voor aanvang van de voorstelling. De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek in Ommen.