Hardenberg

Méér muziek in Oud - Lutten voor goed doel

Door de redactie

Zaterdag 23 november liep Oud-Lutten en omgeving massaal uit voor het muziekfestival in de Deel onder de toepasselijk naam 'Méér Muziek in Lutten'. Het muziekfestijn met medewerking van 'Tap Another Tune' en 'Nobis'. De gehele opbrengst van dit concert, entree en verdere inkomsten, gaat naar KWF. Dit heeft maar liefs een bedrag van 1.802,48 euro opgebracht.

De muzikanten van 'Tap A Tune' afkomstig uit Schuinesloot hebben al jaren een muzikale band met Lutten. Tijdens de vele optredens door de jaren heen trokken ze steevast volle zalen. Het eerste optreden was bij 'Café De Tent tijdens de feestweek, het stratenfestival, Meat&Music en tijdens Koninginnedag'. In 2015 werd bij Joop Kleinheerenbrink zanger gitarist van de band de diagnose blaaskanker vastgesteld. Doorgaan met zijn grootste hobby zingen en muziek maken met zijn muzikale vrienden van 'Tap A Tune' werd moeilijker. Eén van zijn laatste optredens was op 25 september 2017 tijdens de Amerikaanse Dag bij 'Calluna' in Ommen. Hierna ging het snel bergafwaarts en op 23 februari 2018 overleed Joop Kleinheerenbrink aan deze nare ziekte.

Verder als Tap Another Tune

Na het overlijden van Joop Kleinheerenbrink betekende ook het einde van de band 'Tap A Tune'. Na verloop van tijd gingen de oud-leden van 'Tap A Tone' een beetje muziek maken bij Meine Kloppenburg in de oefenruimte. Ook deden de zoons van Joop: Sebastiaan en Emil mee met deze jamsessies. Het was het begin van 'Tap Another Tune', met Sebastiaan op gitaar en zang. Om met de woorden van Joop Kleinheerenbrink te spreken: Tap Another Tune' komt een stuk lawaai maken in Oud Lutten! Samen met de band is besloten om het concert aan een goed doel te koppelen KWF. Tap Another Tune: gitaar en zang Sebastiaan Kleinheerdenbrink, Bas, Meine Kloppenburg, Drums Wim Finkers,Toetsen Stefan Jansen en gitaar Benny Arkes. In het voorprogramma trad Nobis op.