Hardenberg

Meditatief moment in Van Dedemkerk

Door de redactie

Nu de kerkdiensten geschrapt zijn, blijven de kerken ook op zondagen zo goed als leeg. Toch kunnen kerken nog een plaats van geloof en bezinning zijn. In de Van Dedemkerk in Dedemsvaart verzorgde predikant Karsten van Staveren zondag een meditatief moment met muziek. De dienst was live te volgen via kerk-tv.

De Protestantse Gemeente Dedemsvaart blijft activiteiten en 'diensten' houden voor de gemeenteleden. Uiteraard met in achtneming van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Reguliere kerkdiensten of bijeenkomsten met groepen mensen zijn dus uitgesloten. "Bij het meditatief moment zijn buiten mijzelf alleen de koster en de muziekgroep betrokken", zegt Van Staveren. "De kerk is dus zo goed als leeg. Maar de leden van de gemeente hoeven de dienst niet te missen, via kerk-tv kan iedereen de dienst volgen". Ook op andere dagen zijn er activiteiten bij de Van Dedemkerk. "De kerk is dagelijks open voor mensen die een kaarsje willen branden, maar ook nu geldt: niet met meerdere mensen tegelijk. Verder wordt er op woensdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur gebeden en is er op dinsdag een muziekprogramma. Ook hiervoor geldt dat de mensen het via kerk-tv kunnen meebeleven". De activiteiten worden geconcentreerd in de Van Dedemkerk, de Antenne wordt voorlopig niet voor diensten gebruikt.

Op www.pkn-dedemsvaart.nl biedt de Protestantse Gemeente een overzicht van activiteiten. Voor gezinnen met (jonge) kinderen die toch met het geloof en de Bijbel bezig willen zijn is op de site ook een link geplaatst naar een gratis online programma.

Lees De Toren & De Toren van Twenterand online.Weer