Twenterand

Maud Jansen Nederlands Kampioen twirlen

Ingezonden

Maud Jansen van de Harmonie Vroomshoop deed op zondag 15 december in Almere op drie verschillende onderdelen mee aan het NK Twirlen. Ze kwam thuis met twee keer zilver en één keer goud.

Na een fantastisch sportief jaar met als hoogtepunt tot nu toe een tweede plaats tijdens het EK in Italië, moest het tijdens dit NK gebeuren. Het eerste onderdeel, de X-strut op verplichte muziek, behaalde Maud heel onverwachts een zilveren plak. Op de tweede discipline, de Dance Twirl, komt het vooral aan op dans, techniek en uitstraling. Dit werd imponerend door Maud uitgevoerd. Een doodstille zaal volgde de dance van Maud met grote belangstelling. Uiteindelijk werd deze uitvoering ook beloond met een zilveren medaille.

Haar laatste onderdeel de 1-baton verliep vlekkeloos. Op de door de bond voorgeschreven verplichte muziek liet ze een routine zien zonder één enkele drop. De jury beloonde haar dan ook met goud. Een unieke prestatie van de Vroomshoopse. De Harmonie Vroomshoop is trots met Maud Jansen een Nederlands kampioen in huis te hebben.