Hardenberg

Mart Mecklenfeld jeugd kampioen blaastreffen

Door de redactie

Zaterdag 4 januari vond het jaarlijkse midwinterhoorn blaastreffen, dit keer georganiseerd door de blaasgroep Dalfsen, plaats bij party centrum het Boskamp in Dalfsen. Het blaastreffen is een evenement dat jaarlijks bij toerbeurt wordt georganiseerd door 'de Ekelbloazers' uit Zuidwolde, Bloasgroep Dalfsen en de Reest en Vecht bloazers uit Hardenberg.

Van de Reest en Vecht bloazers vertrok een grote delegatie richting Dalfsen waaronder oud winnaars Luc Odink en Hendrie Middag. In totaal waren er 74 deelnemers uit alle windstreken van Nederland en een uit Duitsland. Onder prima omstandigheden werd rond de klok van 11.00 uur begonnen met het blazen. De jury, drie man sterk, was gestationeerd in een geblindeerde schaftkeet, zodat ze enkel en alleen de klanken van de midwinterhoorn hoorden maar geen idee hadden wie er blies. De jury bestond uit Freek Klein, Henk Mink en Ruud van der Wulp. Zij beoordeelden de blazers op drie onderdelen te weten zuiverheid, melodie en techniek. Dit gaf in totaal dus negen cijfers en hier werd het gemiddelde van genomen wat resulteerde in een eind cijfer.

De jeugd, tot 16 jaar, trad als eerste in het strijdperk. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken bleek de 12 jarige Mart Mecklenfeld van de Reest en Vecht Bloazers uit Hardenberg het hoogste aantal punten te hebben namelijk 8.68. Hij werd hier dan ook zeer terecht de jeugdkampioen mee. Hierna was het de beurt aan de senioren. Nadat ook zij allen hun 'roop' hadden geblazen kon het secretariaat rond de klok van twee uur de resultaten op een rijtje zetten. De winnaar bij de traditionele hoorn werd Rene Koopman van de De Eschbloazers uit Tubbergen met 8,88 punten. Bij de gekuipte hoorns werd Klaas van der Hoek van De Vlijtbloazers uit Wapenveld de winnaar met 8,81 punten. De beste blaasgroep, het gemiddelde van de drie beste blazers per blaasgroep , werden de Veluwse Midwinterhoornbloazers uit Epe. Al met al een prima georganiseerd evenement met mooie winnaars.