Hardenberg

Marktwerking in de zorg leidt tot ongewenste situaties

Door de redactie

We moeten terug naar minder markt, meer samenwerking, terug naar de menselijke maat. Dat stelt Ingrid de Groot uit Stegeren, in haar nieuwe boek dat op 11 januari is verschenen bij uitgeverij Probook onder de titel 'Witte Raaf - De eenzaamheid van een onbegrepen ziekte'.

Witte Raaf is het vervolg op het in 2017 verschenen boek 'Het diagnosetraject, een voortdurend gevecht'. Het open einde van haar vorige boek vroeg om een vervolg. Een ziekte zonder naam. Artsen die er niet in slagen om een diagnose te verbinden aan geobjectiveerde symptomen. Wat gebeurt er met je als de diagnose uitblijft of heel zeldzaam blijkt? Als tijd, middelen en kennis ontbreken voor jou als patiënt met een mysterieuze ziekte? Houd je als patiënt een sprankje hoop, ook als er geen garantie is op een diagnose? Wat doet het met je als je tussen de stoelen van het medische classificatiesysteem blijft vallen? Prangende vragen, genoeg stof en animo voor een vervolg. In Witte Raaf beschrijft Ingrid op een openhartige en indringende wijze wat dit met haar heeft gedaan, met als resultaat een persoonlijk verhaal afgezet tegen het systeem.

Lezers over Witte Raaf

"Ingrid de Groot schreef wederom een boeiend en lezenswaardig boek over de zoektocht en lotgevallen van een mens in een systeem, van een patiënt op zoek naar goede zorg."(Robert Pierik, oncologisch chirurg en schrijver).

"In de wereld van de gezondheidszorg zijn einddiagnoses noodzakelijk voor de juiste behandeling. Als die einddiagnose ontbreekt, komt de hoofdrolspeler, Ingrid, terecht in een wereld waar andere wetten gelden. In een setting waarin deskundigen niet samenwerken, leiden botsende ego's en miscommunicatie tot levensbedreigende situaties. Dit boek biedt een verbijsterende inkijk. Ingrid deelt met ons haar zoektocht naar antwoorden. Ze deelt met ons de strijd die ze voert om regie te houden op haar behandelproces, om mens te blijven, zonder zichzelf te verliezen. Een dapper boek dat confronteert, schuurt en tegelijkertijd een intiem inzicht biedt in de emotionele rollercoaster die ze meemaakt."(Wim Moleman, teamleider VWO).

Voor meer informatie, zie www.ingriddegroot.nl of mail naar jwj.ingriddegroot@gmail.com, 06-14940796. Witte Raaf - De eenzaamheid van een onbegrepen ziekte (ISBN 978-94-93226-15-9) is te bestellen via https://probook.nl/boekwinkel/ en via de lokale boekwinkels.