Hardenberg

Marktplaats voor coronahelpers

Door de redactie

Er is in Hardenberg een online platform voor mensen die elkaar willen helpen nu het coronavirus om zich heen grijpt. Via www.coronahelpers.nl/c/GewoonDoen kunnen mensen zich inschrijven die hulp nodig hebben net als mensen die hulp willen bieden.

Initiatiefnemer Piet-Cees van der Wel hoopt op veel helpers. "Het coronavirus bestrijden moeten we met elkaar doen en daar zijn we nou juist in Hardenberg zo goed in. De kracht van gewoon doen. Ik denk aan boodschappen doen voor mensen die thuis moeten blijven, medicijnen ophalen, de hond uitlaten, enzovoorts. Het aantal hulpvragen neemt nu snel toe. Daarom is het belangrijk dat er zo veel mogelijk mensen zich verzamelen die kunnen helpen. Ik hoop dat heel veel mensen mee willen doen"

Bundeling van alle initiatieven

"Er zijn al meerdere initiatieven gestart in de gemeente Hardenberg. Op www.coronahelpers.nl/c/gewoondoen kunnen we al deze initiatieven bundelen, zodat er een goed totaaloverzicht is van alles wat er gebeurt. Je kunt je melden met een hulpvraag, met een hulpaanbod, maar ook met je organisatie. Zo bundelen we de krachten en versterken initiatieven elkaar. Dat is pas écht de kracht van gewoon doen.

Stad en platteland samen tegen corona

"Het platform is bedacht door Boudewijn Wijnands uit Amsterdam. Boudewijn is een goeie vriend van mij en hij rolde dit initiatief uit in de hoofdstad. Ik vond dat zo'n goed idee dat ik hem gevraagd heb of we het niet breder konden trekken. Dat hebben we gedaan. Alle initiatieven rondom de coronacrisis kunnen we via dit platform bundelen. Het is als het ware een marktplaats voor coronahulp". Van der Wel roept iedereen die hulp nodig heeft, of hulp wil bieden in de gemeente Hardenberg op om zich snel aan te melden via: www.coronahelpers.nl/c/GewoonDoen.