Hardenberg

Mariënberg wipt zich ternauwernood over Bruchterveld heen

Door de redactie

Mariënberg speelde zaterdag 30 november thuis tegen Bruchterveld op een koud maar zonnig Westerpark. De thuisploeg leidde soeverein met 2-0 tegen de gasten uit Bruchterveld.

Tot de 75e minuut aanbrak. Het talrijke publiek dacht al voorzichtig aan de warme kantine, koud bockbier en samen het glas heffen op het feit dat de Zeurvitter zijn 70e levensjaar had bereikt.

Zo'n overwinning op Bruchterveld verhoogde dan alleen maar de feestvreugde en bracht de boodschap binnen.

Na twee nederlagen was de zege tegen een hardwerkend Bruchterveld meer dan welkom

Terwijl het scorebord de 78e minuut was alle zon ineens verdwenen op de thuishaven van de Westerparkbewoners.

Binnen drie minuten was Bruchterveld op gelijke hoogte gekomen (2-2), de eerste door slecht en knullig uitverdedigen, de gelijkmaker was er een van 24-karaats.

De bui zag Mariënberg ineens weer hangen want Bruchterveld rook het roodzwarte bloed terwijl ondertussen de spelers van Mariënberg de wonden aan het likken waren.

Trainer Niels van 't Hoog reageerde meteen en bracht twee verse krachten binnen de lijnen.

Waaronder Kevin Bolks wat niet veel later een gouden greep zou blijken te zijn.

Want terwijl het publiek vreesden voor een derde Bruchterveldse goal liep het allemaal een beetje anders... In de 82e minuut schoot Kevin Bolks met een verdekt hard schot de 3-2 binnen.

Kat in het bakkie dacht het publiek. Weer was het André Plaggenmars die de prachtige assist verzorgde. Dat deed de lange aanvaller deze middag zelfs drie keer.

Echter Bruchterveld was een kat met wel negen levens. Ze leken verslagen maar de ploeg van de trainer Arjan Keuken zich weer boven Mainbargs ANP. Meteen na de aftrap kwamen ze andermaal langszij (3-3), notabene in dezelfde minuut waar iedereen dacht dat Bolks Mariënberg naar de 3-2 zege had geschoten. Het venijn zat 'm duidelijk in de staart want vlak voor tijd was het opnieuw Kevin Bolks die het Westerpark bijkans liet ontploffen. Op randje buitenspel, nu vlagde de vlaggert een keer niet, mocht hij frank en vrij opstomen naar het doel van Wouter Huisjes en schoof de uiteindelijke 4-3 onder het imposante lichaam door.

Wat een wedstrijd. De eerste helft was het voetbal ver beneden alle peil. Mariënberg kwam dan wel op een 1-0 voorsprong door Ryan Buitenhuis maar best was het allemaal niet wat de 22 acteurs onder leiding van de heer Jaap Siertsema uit Ommen op de mat legden.

In de eerste helft maakte Mariënberg ook de 2-0 maar die werd later op advies van de grensrechter van Bruchterveld toch afgekeurd.

Na rust ontsnapte Mariënberg meteen aan de gelijkmaker doordat de bal nog voor de doellijn weg werd geschoten.

Hierna had Mariënberg de kans om de 2-0 aan te tekenen maar zij faalden, toch was het uitstel voor Bruchterveld. In de 47e minuut verdubbelde Erjan Lamberink alsnog de score (2-0)

Echter verzuimden de voorwaartsen hierna om de score uit te breiden. Enkele goede mogelijkheden werden onbenut gelaten.

De rozen waar Mariënberg het tweede bedrijf op leek te zitten begonnen hierdoor toch te steken...

Maar eind goed, al goed. Na 90 minuten spektakel, vooral in het tweede helft, bleef Mariënberg gelukkig aan de goede kant van de score zitten. Thuisploeg kent in Kevin Bolks super-invaller met twee goals. Het feest kon toch beginnen, de kantine was warm en het bier koud en de zeurvitter gewoon 70 jaar.