Hardenberg

Mariënberg verslikt zich in AJC'96

Door de redactie

Na dik anderhalf uur ploeteren op het Westerpark verloor voetbalvereniging Mariënberg met 2-4 van AJC'96 op zaterdag 9 november.

Tot de gelijkmaker van de gasten uit Losser in de 35e minuut was er nog geen vuiltje aan de lucht. De thuisploeg leidde op dat moment met 1-0 door een fraaie goal van Wesley Willems.

Terwijl Willems aan de kant werd behandeld en Erjan Lamberink zich klaarmaakte voor de invalbeurt kwam AJC'96 simpel langszij tegen tien roodzwarten. Eerst wist Thijs nog half te redden maar in rebound was daar de gelijkmaker. Met een 1-1 tussenstand werd de thee bereikt. In de kleedkamer bleef aanvoerder Rolf Hofsink na het eerste bedrijf tevens achter. Hij kwam in de eerste helft ongelukkig ten val en had teveel last van zijn schouder. Voor hem kwam Berry Lenters in het veld die verrassend genoeg op de bank moest beginnen. Dom balverlies leidde na 55 minuten de 1-2 in.

Toch veerde het hondstrouwe publiek op toen André Plaggenmars na 65 minuten hoog en droog boven iedereen uittorende...Hij kopte strak de 2-2 binnen.

Een kwartier voor tijd gooiden de bezoekers definitief de wedstrijd in het slot. Een schitterende omhaal, wat in de verte deed denken aan die van Marco van Basten tegen Den Bosch met lange Jan in de kooi besliste het duel tussen Mariënberg en AJC'96.